Curăţenie pe întrecute, în toate cartierele Băniei

0
371

Autorităţile au decretat că vremea rece nu are cum să se mai întoarcă şi încep, în mare forţă, campania curăţeniei de primăvară. De astăzi şi până în apropierea sărbătorilor de Paşte vom vedea peste tot, prin centru şi prin cartiere, echipe de muncitori care vor curăţa străzile de praf, vor ridica gunoaiele, vor tunde gărduţul viu, vor toaleta copacii şi vor planta flori.

Autorităţile locale şi-au propus să le ofere craiovenilor, în această primăvară, un oraş incomparabil mai curat decât multe alte municipii din ţară. Începând de astăzi şi până în preajma sărbătorilor de Paşte, echipe ale RAADPFL Craiova şi Salubritate vor fi prezente în toate cartierele din municipiu cu sarcina precisă de a salubriza fiecare colţişor răvăşit de iarnă. “Este o campanie de curăţenie amplă. La finalul ei, sperăm să readucem Craiova la curăţenia pe care a consacrat-o”, a declarat, ieri, administratorul Salubritate SRL, Flavius Sirop. “Ne-am propus să facem un efort şi să dichisim toate spaţiile verzi pe care le avem pe domeniu public, prin centru şi prin cartiere”, a declarat, la rândul lui, şi directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre.

Şi noii angajaţi ai Salubrităţii îşi intră în pâine

Potrivit lui Sirop, campania de curăţenie din această primăvară va avea rezultate peste cele de până acum datorită unei mai bune organizări. “Faţă de anul trecut, ne-am organizat mult mai bine şi o să vedeţi un oraş salubrizat şi mai bine, dar şi mai repede”.  Muncitorii de la Salubritate vor lucra pe şapte sectoare de întreţinere, în loc de cinci, câte au fost până acum. Aceştia vor fi schimbaţi mai des şi vor fi supravegheaţi mai bine, mai spun reprezentanţii societăţii de salubrizare. O contribuţie vor avea şi cei peste 150 de angajaţi sezonieri care au fost recrutaţi recent şi care vor intra şi ei în  pâine în aceste zile. “Vrem să urgentăm pe cât putem. Avem muncitorii care vor lucra în schimburi, sunt oameni harnici, care ştiu cu ce se ocupă”, a spus şi directorul RAADPFL Craiova.

Ion Petre

Străzile vor fi spălate cu clorură de magneziu

Pentru că străzile şi bulevardele din Bănie sunt pur şi simplu înecate în praful rezultat de pe urma acţiunii de deszăpezire, echipele de la Salubritate vor începe cu răzuirea la rigolă a acestor depuneri de nisip. “Am început deja de câteva zile să curăţim marginile unor bulevarde şi străzi importante, cum sunt Calea Bucureşti, „Severinului”, „Titulescu”, „Unirii”, „1 Mai”. Săptămâna aceasta vrem să le finalizăm pe acestea, urmând ca în următoarea să intervenim pe alte bulevarde, cum ar fi „Romanescu”, şi el unul dintre bulevardele pe care s-a aruncat cantităţi mari de material antiderapant”, a mai spus Flavius Sirop. În cea de-a doua etapă, străzile vor fi spălate cu clorură de magneziu pentru îndepărtarea prafului.

Printre trandafiri şi panseluţe

Începând tot de astăzi, echipele de muncitori de la RAADPFL Craiova vor intra şi ele în acţiune pe zona verde. Potrivit lui Ion Petre, se taie arbori, se regenerează porţiunile de gard viu, se debarasează frunzele şi crengile rupte pe timpul iernii. “Toaletarea arborilor şi regenerarea vegetaţiei ne va lua cam trei săptămâni. După aceea vom începe să îngrijim şi spaţiile verzi decorative”, a explicat directorul Ion Petre. Când vremea se va mai încălzi, muncitorii Regiei vor începe să planteze flori. Potrivit directorului, primele flori pe care le vor admira craiovenii sunt panseluţele, care au stat sub zăpadă pe timpul iernii. Tot în această primăvară vor fi plantaţi mulţi trandafiri, de sortimente şi culori diverse, precum şi o varietate mare de arbori, între care castani şi paltini.

Campania nu se adresează asociaţiilor de proprietari

Autorităţile locale le pun în vedere craiovenilor că această campanie de curăţenie se derulează doar pe domeniul public. Asta înseamnă că echipele de muncitori ai societăţii de salubrizare şi ai Regiei locale nu vor intra şi în grădinile blocurilor, acolo unde se află raza de acţiune a asociaţiilor de proprietari. “Campania se face pe domeniul public. Dacă locatarii doresc să intrăm şi în curţile blocurilor, pentru a le degaja resturile vegetale, acest serviciu va fi taxat separat”, a precizat directorul Ion Petre. De asemenea, şi ridicatul gunoaielor voluminoase este plătit pe o factură separată, pentru că nu intră în campania gratuită. Sunt obligaţi să plătească şi locatarii care îşi propun să îşi îmbogăţească perdeaua de verdeaţă din faţa blocului cu unul sau mai mulţi copaci, în cazul în care apelează la muncitorii Regiei.