Astăzi, de la ora 18, la Sala Polivalentă, SCM Craiova – HC Baia Mare la handbal / Burcea: „Ne-am mulţumi cu un sfert de punct în acest meci”

1
106

Antrenorul SCM Craiova spune că jucătoarele vor evolua pentru public, obiectivul salvării fiind aproape îndeplinit

Week-end-ul sportiv începe în seara aceasta la Polivalenta din Bănie, de la ora 18, echipa feminină de handbal SCM Craiova, ocupanta locului 9 (9 puncte), întâlnind surpriza acestui sezon în Liga Naţională, HC Baia Mare, formaţie clasată în spatele Oltchimului, pe locul secund (18 puncte), cu doar 2 înfrângeri în meciurile de până acum. Antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, spune că echipa sa joacă doar sub presiunea publicului, fiindcă obiectivul salvării de la retrogradare este aproape îndeplinit. Un succes în seara aceasta este ţinta SCM-ului, dar toată lumea este conştientă că va fi greu cu un adversar de asemenea calibru. „Ne dorim să dăm o replică pe măsură adversarului care ne-a aplicat cea mai drastică înfrângere, o adevărată corecţie, în tur. Noi încercăm să câştigăm pentru public, dar şi cu un sfert de punct aş fi foarte mulţumit. Suntem în obiectiv, aproape salvaţi de la retrogradare, mai avem doar câţiva paşi de făcut, dar ne propunem să câştigăm acasă. Nu va fi un meci uşor, fanii pot să-şi ia din nou pastilele la ei, dar vom lupta pentru ei, fiindcă le suntem datori”, a spus Burcea, a cărui echipă a câştigat la un gol sau a remizat în ultimele 4 meciuri. Burcea a declarat închis „cazul Pătuleanu”, navând emoţii că SCM va pierde punctele câştigate pe teren, la ”masa verde”.

La Baia Mare, fetele reînvie tradiţia Minaurului

La conferinţa de presă de ieri a fost prezent şi antrenorul echipei HC Baia Mare, Costică Buceschi. Acesta a demonstrat că ştie în detaliu punctele forte ale Craiovei şi că are ca obiectiv victoria în Bănie. Buceschi a spus că fetele sale nu vor avea emoţii în faţa unui public numeros, la Baia Mare fiind o atmosferă asemănătoare cu cea din Polivalentă, fanii trăind cu nostalgia marii echipe a Minaurului. „Ne aşteptăm la un meci greu, fiindcă SCM nu a pierdut în 2013, iar la Craiova s-au împiedicat chiar contracandidatele noastre în lupta pentru cupele europene, Jolidon şi Braşov. Gazdele au altă faţă în 2013, joacă bine acasă, în noua sală. Atuurile lor ar fi: linia de 9 metri, în care Gogoriţă străluceşte şi o aşteptăm să ajungă la echipa naţională, Apipie – o jucătoare interesantă, pe care o cunosc de la lotul de tineret, Amariei vine cu experienţa necesară, iar la Galaţi şi-a pus amprenta pe joc atunci când trebuia, dar şi poarta, cu Munteanu şi Barbu, care şi-au demonstrat calitățile. Am venit cu temele făcute însă şi ne gândim doar la victorie. Nu ne sperie publicul, suntem obişnuiţi cu mulţi spectatori, la Baia Mare handbalul are mare tradiţie, iar la ultimele meciuri a fost o atmosferă ca pe vremuri la Minaur. Suntem pe locul doi, dar nu ne gândim la Champions League, este o pălărie prea mare pentru noi şi nu vrem să fim ca Jolidon Cluj, care a ajuns acolo şi nu a făcut nici un punct”, a declarat antrenorul băimărean. Buceschi a venit însoţit de două dintre jucătoarele de bază, interul Renata Ghionea, soţia handbalistului originar din Craiova, Valentin Ghionea, şi de pivotul Timea Tătar. Vedetele echipei sunt însă fostele echipiere ale Oltchimului, Melinda Geiger şi Mihaela Smedescu, dar şi talentata Eliza Buceschi, fiica tehnicianului de la Baia Mare. Intrarea la meciul din seara aceasta (transmis în direct şi de Digisport 1 şi Digi TV Craiova) costă, ca de obicei, 5 lei.

1 COMENTARIU

Comments are closed.