Întâlnirea prim-ministrului Ludovic Orban cu reprezentanții comunității franceze de afaceri din România

0
534

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit ieri, cu reprezentanții comunității franceze de afaceri din România. Evenimentul a fost găzduit de Ambasada Franței la București și reflectă angajamentul Guvernului de a menține un dialog constant cu mediul de afaceri autohton.

Cu acest prilej, șeful Guvernului a subliniat angajamentul ferm al Executivului român în direcția dezvoltării unui parteneriat durabil cu toți investitorii din economie.

Guvernul are un rol crucial de îndeplinit în asigurarea unor condiții prielnice pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea competitivității companiilor, cu efecte benefice, de durată, la nivelul bunăstării cetățenilor români.

Obiectivul Executivului este dezvoltarea unei economii puternice, competitivă internațional, cu instituții și o administrație eficientă, o economie în care mediul de afaceri să beneficieze de competiție corectă și de politici publice prietenoase cu investitorii.

“Avem în vedere un model de creștere economică bazat pe creșterea valorii adăugate din economie, motiv pentru care suntem deschiși, în mod special, către proiecte în domenii intensive în tehnologie.”, a declarat premierul.

Prim-ministrul român a precizat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două țări va continua să reprezinte un reper al prosperității, dar și al securității noastre comune în spațiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune, europene, pe care le împărtășesc România și Franța.

Premierul Ludovic Orban a menționat faptul că relația bilaterală româno-franceză contribuie esențial la prosperitatea României și reprezintă o platformă importantă pentru creșterea competitivității economice, iar investitorii francezi din România joacă un rol relevant în numeroase sectoare competitive internațional și susțin, la rândul lor, ecosisteme importante de întreprinderi mici și mijlocii.

Cele peste 5 miliarde de euro investite de companii franceze în România susțin o gamă variată de exporturi cu valoare adăugată ridicată, precum și schimburi comerciale bilaterale de peste 9 miliarde de euro anual.

Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea stabilității și predictibilității cadrului fiscal-bugetar, condiție esențială a dezvoltării investițiilor productive în economia națională și a unei funcționări eficiente a mecanismelor de piață în beneficiul consumatorilor.

Trecând în revistă principalele măsuri de politică economică avute în vedere de Executiv, premierul Ludovic Orban a subliniat prioritatea acordată dezvoltării infrastructurii – de transport, energetice sau de sănătate, precum și a capitalului uman, prin educație și formare profesională adaptate nevoilor economiei viitorului.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul român a subliniat interesul deosebit al României pentru promovarea economiei și societății digitale, precum și pentru dezvoltarea sectoarelor industriale de vârf.