Antrenorul de scrimă craiovean Dan Podeanu – Premiul Mentor pentru excelență în educație

0
542

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al optulea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație unui număr de zece profesori și antrenori. În cadrul evenimentului, organizat la Teatrul Odeon din București, a fost lansată cea de-a noua ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul acestui an.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație au primit câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

”Fiind convinsă de importanța valorilor existente în societate, MOL România oferă de opt ani Premiile Mentor pentru excelență în educație, recompensând dascăli deosebiți și arătând totodată o modalitate de recunoaștere a valorii muncii educaționale. Am creat și menținem astfel un cadru prin care generații întregi pot exprima mulțumirea față de dăruirea și pasiunea profesorilor, antrenorilor, acestor minunați mentori, ei având un rol hotărâtor nu numai în carierele de succes, ci și în viața de zi cu zi”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.

Invitata de onoare a Galei Premiilor Mentor a fost campioana olimpică la scrimă Loredana Dinu care a vorbit celor prezenți despre mentorat, despre rolul mentorului ei în cariera sa sportivă și în viață, antrenorul de scrimă Dumitru Popescu, laureat al Premiului Mentor în 2011.

Profesorii și antrenorii premiați au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 216 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2017 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

„Începând din 9 mai, timp de aproape opt luni se pot pregăti și depune nominalizările pentru ediția a 9-a, 2018, a Premiilor Mentor pentru antrenori și profesori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor. Experiența celor opt ani, de când organizăm acest program, ne arată că nominalizările pregătite din timp reușesc să cuprindă și să evidențieze rolul mentorului în viața discipolului. Nominalizările întocmite în grabă, în ultimele zile ale anului, de obicei se rezumă la enumerarea diplomelor, distincțiilor, fără a arăta importanța relației mentor-discipol în formarea personalității, a carierei”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 8-a, 2017 sunt

Balázs József, profesor de pictură, Joseni, Harghita

Daniel Bănățeanu, antrenor canotaj, Călărași

Lenuța Basoc, profesor de fizică, Onești, Bacău

Cătălin Becheru, antrenor înot, București

Alin Larion, antrenor de atletism, Constanța

Doina Ona, profesor de pian, Deva

Olivia Papa, profesor de vioară, București

Dan Podeanu, antrenor scrimă, Craiova

Sebestyén Julianna, profesor de matematică, Târgu Mureș

Veres László, antrenor judo, Târgu Secuiesc

 

Videoclipurile cu premianții ediției din acest an sunt disponibile aici.

 

Organizatorii programului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au anunțat lansarea ediției a 9-a, 2018, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2018. Dosarele de înscriere trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.

***

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.