Ebben: „Nu voi avea probleme să pregătesc meciul cu UTA”

0
142

Preparatorul fizic din Olanda spune că regretă plecarea lui Stângă, dar va rămâne în continuare la echipă

Cel desemnat să pregătească echipa CSU pentru meciul de sâmbătă, cu UTA, este preparatorul fizic olandez Laurens Ebben. Acesta s-a declarat afectat de plecarea prietenului Ovidiu Stângă, dar a precizat că-şi va respecta contractul cu clubul. „Sunt trist că a plecat Ovidiu, el m-a adus aici, aveam o relaţie foarte bună, este o persoană fantastică, un antrenor bun şi devenisem prieteni. Nu voi pleca însă, am de gând să-mi respect contractul, cu condiţia să-şi dorească acelaşi lucru şi clubul. Voi pregăti meciul cu UTA pornind de la strategia lui Stângă, fiindcă nu putem schimba ceva în scurt timp şi vorbim de acelaşi lot de jucători. Fotbalul nu este atât de complex, este mai simplu decât credeţi. În Olanda nu contează că eşti antrenor principal, secund sau preparator fizic, toţi cunosc la fel de bine echipa, aşa că nu voi avea probleme să pregătesc meciul cu UTA. Nu mă voi concentra pe adversar, ci pe echipa noastră, care are valoare şi poate să câştige” a spus olandezul Laurens Ebben. Acesta este susţinut şi de căpitanul echipei, Mihăiţă Pleşan, dar şi de directorul general Ion Geolgău. „Nu este treaba mea să aleg antrenorul, eu îl susţin pe cel care este numit, iar acum sunt alături de Laurens Ebben. La fotbal de obicei răspunde antrenorul pentru rezultate, fiindcă e greu să schimbi un lot întreg. Suntem mobilizaţi să facem un meci bun la Arad, să ştergem seria neagră din ultima vreme şi să demonstrăm că merităm să fim pe primul loc. Patronul ne-a băgat în şedinţă, şi-a exprimat nemulţumirile şi are dreptate, dar şansele nu sunt compromise, putem îndeplini obiectivul” a declarat Pleşan.

Geolgău: „Cu Balaci am vorbit doar despre vinul de Segarcea”

„Suntem în club mai mulţi foşti fotbalişti ai Craiovei care avem şi carnete de antrenori, dar Ebben era cel mai potrivit să conducă echipa la Arad, fiindcă el şi Silvică Lung au fost în permanenţă lângă echipă. Stângă a fost adus să stea mulţi ani pe bancă, dar a venit o perioadă mai dificilă, rezultatele nu au fost cele aşteptate, iar antrenorul nu era mulţumit de jucători. La începutul săptămânii viitoare vom anunţa noul antrenor, până atunci nu comentez nimic despre variantele vahiculate de presă. Eu nu am discutat cu Napoli, pentru că nu sunt eu cel care negociază pentru aducerea noului antrenor. Cu Ilie Balaci am discutat, dar nu despre echipă, ci despre vinul de Segarcea” a declarat Geolgău.

CSU Universitatea a efectuat joi dimineaţa ultimul antrenament înaintea plecării spre Arad. Dacian Varga s-a antrenat în continuare separat, dar a revenit la programul normal Silviu Izvoranu.

CSU semnează petiţia pentru Gică Popescu

Directorul general Gheorghiţă Geolgău şi căpitanul Mihăiţă Pleşan s-au arătat solidari cu fostul internaţional Gică Popescu. Întrebat dacă va semna petiţia pentru graţierea lui Gică Popescu, Mihăiţă Pleşan a spus: „Ar fi culmea să nu o semnez. La Mondialul din America, când aveam 10 ani, numai de Hagi şi Gică Popescu auzeam. Stăteam noaptea târziu să-i urmărim. Ei au adus glorie României. Tot vestiarul va semna petiţia“. Directorul general Geolgău a adăugat: „Pe Gică Popescu l-am văzut cum creşte, cum îşi ia zborul de la noi de la club. Am văzut saltul făcut la PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, apoi Galata. Dacă primea până în trei ani era cu suspendare, din câte mă pricep. Am hotărât să semnăm această petiţie, şi va ajunge şi la băieţi. Asta e viaţa, când te aştepţi mai puţin, se petrec astfel de lucruri neplăcute“.