Şi-a „curăţat” bunica de bani şi bijuterii

0
198

Trei tineri din Craiova, doi din ei în vârstă de 17 ani, iar cel de-al treilea de 18 ani, au fost reţinuţi, ieri după-amiază, pentru furt calificat, și introduşi în arestul IPJ Dolj. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei trei au pus ochii pe locuinţa bunicii unuia dintre ei, despre care ştiau că are o colecţie valoroasă de bijuterii, dar şi bani cash, şi-au făcut o copie după cheia de la uşa apartamentului acesteia şi marţi au „dat lovitura”, furând toate bunurile găsite, valoarea acestora fiind estimată la 15.000 de lei. Cu o parte din banii furaţi şi-au achiziţionat câte un telefon de ultimă generaţie, apoi au sărbătorit prin baruri şi restaurante. Cei doi minori au fost găsiţi într-o cameră de hotel, cu ce le mai rămăsese din „pradă”. Astăzi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat, ieri, că au reuşit să prindă un grup de trei tineri care au furat dintr-o locuinţă din Craiova bani şi bunuri în valoare de aproximativ 15.000 lei. Cercetările oamenilor legii în acest caz au scos la iveală o poveste copiată parcă din filme. Totul a pornit în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.00, când o patrulă de poliţişti de la Secţia 3 Poliţie Craiova a surprins un tânăr în vârstă de 18 ani, care, la vederea echipajului de oameni ai legii a rupt-o la fugă, încercând să escaladeze gardul Fabricii Ford din Craiova. Poliţiştii l-au prins, l-au dus la sediul secţiei, l-au identificat, stabilindu-se că este Mihăiţă Spînu, de 18 ani, din Craiova, iar cu ocazia controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de 400 de euro şi 200 de lei. Luat la întrebări cu privire la sumele deţinute, oamenii legii au aflat că suspectul, împreună cu minorii Marius M. şi Ionuţ P., ambii de 17 ani, din Craiova au intrat prin efracţie, în cursul zilei de marţi, în locuinţa Gabrielei Vîlcu, de 64 de ani, din Craiova, bunica lui Ionuţ P., prin folosirea unei copii de pe cheia de la intrarea în apartament, confecţionată în prealabil. Cei trei puseseră totul la cale ştiind că femeia deţine colecţii de ceasuri, bijuterii din aur, dar şi bani cash, valoarea acestora fiind estimată de proprietara locuinţei la 15.000 lei. Profitând de faptul că femeia a plecat, tinerii au “dat lovitura”, au luat tot ce au găsit, apoi s-au oprit direct la magazinul “Mercur” din centrul Craiovei, de unde şi-au achiziţionat câte un telefon iphone 4. Ca să sărbătorească reuşita, aceştia au luat la rând barurile şi restaurantele din oraş. Seara au plecat toţi trei la un hotel să doarmă, numai că tânărul de 18 ani, când şi-a văzut partenerii adormiţi, a luat toţi banii – care au şi fost găsiţi la el – şi a fugit, dând nas în nas cu poliţiştii. Bineînţeles că oamenii legii au descins la hotel, unde i-au găsit pe cei doi tineri de 17 ani dormind liniştiţi, cu ce le mai rămăsese din “pradă” şi care habar n-aveau că fuseseră furaţi tocmai de complicele lor. Şi aceştia au ajuns la Poliţie, au fost audiaţi de oamenii legii, în baza probelor strânse oamenii legii obţinând de la procuror ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor trei craioveni.

„Asupra celor doi minori au fost găsite o mare parte din bunurile sustrase din apartamentul craiovencei, şi anume 11 lănţişoare din aur, 15 ceasuri de diferite mărci, 2 telefoane mobile, 6 brichete, din care două suflate în aur, cercei şi inele din aur şi argint. Întrucât există indicii că cei trei au mai fost implicaţi în săvârşirea altor fapte de natură penală, de acelaşi fel, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, cei trei fiind reţinuţi în această după-amiază (n.r.-ieri după-amiază), pentru 24 de ore”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Cei trei vor fi prezentaţi, astăzi, magistraţilor Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.