Pe 26 ianuarie 2020, începând cu ora 18:00, în Sala Studio a Teatrului Colibri, vă așteptăm la primul workshop din cadrul ediției a V – a #InstaCraiova, Introducere în arta fotografică, workshop susținut de Laurențiu Nica.
„Îmi place fotografia. Și mă bucur că jobul meu este fotografia. Am plecat de la pasiunea de face fotografii de peisaj și am ajuns să iubesc oamenii, deși aveam o teamă în a mă apropia de străini. Am fost în mijlocul evenimentelor ca foto-jurnalist, trecând de la diverse publicații locale și naționale, la reviste și agenții de presă străine. Decăderea presei scrise m-a făcut să mă reprofilez pe fotografia de nuntă, care a ajuns un stil de viață. Cred că sunt peste 14 ani de când am început să îndrăgesc acest hobby și să-l transform într-o meserie. Sunt mândru că fac oameni fericiți prin fotografiile mele de nuntă. Sunt mândru că imaginile mele sunt amintirile lor. Sunt mândru că… sunt Laurențiu Nica!”, ne spune fotograful Laurențiu Nica.
„Introducere în arta fotografică este un workshop de inițiere, ca mai târziu, în cadrul următoarelor evenimente, să ne dezvoltăm și mai mult abilitatea de a surprinde momente prin fotografie. Evenimentul este gratuit și se adresează în principal tinerilor. Am deschis înscrierile ieri, pe 12 ianuarie, având un număr limitat de locuri, 30 la număr, ce în aceeaşi zi au fost suplimentate cu încă 10 locuri, care s-au epuizat în câteva minute, fapt ce ne-a bucurat foarte mult. În cazul în care se vor mai elibera locuri vom anunța pe evenimentul de pe Facebook, cât și pe pagina noastră de Instagram, de asemenea, puteți verifica linkul forumarului de înscriere.”, ne spune Andreea Melinescu, inițiator al proiectului InstaCraiova.
Proiectul este organizat de Asociația April Hub și cofinanțat de Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene. Partenerii evenimentului din data de 26 ianuarie sunt Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova și Laurentiu Nica – Wedding & Family Photographer.
Proiectul InstaCraiova a luat naștere în 2016, ca și până acum, scopul lui este să construiască o comunitate dincolo de mediul online, să sprijine și să stimuleze creativitatea în rândul tinerilor, dar și să învețe tinerii să folosească rețelele sociale pentru a crea și crește brandul personal, pentru a dezvolta abilitățile digitale. De asemenea, vrem să aducem voluntariatul în prim plan, ca expresie a responsabilității sociale.