Săndoi: „Fiind în criză, punctele sunt esenţiale”

0
122

Antrenorul principal al CSU spune că obiectivele îndrăzneţe trebuie amânate, situaţia echipei fiind una dificilă

Antrenorul principal al Craiovei, Emil Săndoi, a prefaţat întâlnirea cu Oţelul Galaţi, programată luni, la ora 18.30, pe arena „Ion Oblemenco”, spunând că victoria este extrem de importantă, ţinând cont de situaţia din clasament „Am încercat să profităm de întreruperea cauzată de jocul echipe naţionale şi am disputat două meciuri amicale, cu OFK Belgrad şi ACS Podari. Au fost două teste utile prin care am vrut să pregătim meciul cu Oţelul. Galaţiul este o echipă care a reuşit să mai acumuleze ceva puncte în ultimele etape. Noi ne dorim să ieşim cât mai repede din postura în care ne aflăm. Suntem în criză de puncte, aşa că ne dorim mult să le acumulăm pe cele trei din meciul cu Oţelul. Avem încredere în jucătorii pe care îi conducem, este important să-şi pună în valoare calităţile, să rămână o echipă disciplinată. Au avut o implicare bună la şedinţele de pregătire, dar testul va fi la meciul oficial. Ne-am mai dorit încă doi jucători din zonă, olteni, care evoluează în prima ligă, dar mutările nu s-au concretizat. E important ca publicul să fie alături şi în momentele grele, care sperăm să fie din ce în ce mai rare“. Emil Săndoi îşi doreşte să repete şi ca antrenor performanţele pe care le-a avut în tricoul alb-albastru: „Ca jucători, atât eu, cât şi Adrian Popescu, cu Sorin Cârţu la timonă am reuşit eventul, apoi câştigarea Cupei României. Cu noi doi antrenori, în 1998, am rămas în divizie. Dar prin Cupa României, după o finală cu Dinamo, am prins cupele europene. Nu ne putem gândi la asemenea performanţe în momentul de faţă. Pe parcurs putem viza obiective îndrăzneţe. Acum suntem preocupaţi de rezultate pe termen scurt şi mediu“.

Adrian Popescu: „Craiova nu se refuză, îmi doream mult să revin”

Antrenor secund la CSU, Adrian Popescu, a părăsit gruparea arabă Al Nasr şi s-a alăturat foştilor săi coechipieri şi colaboratori de la Universitatea. „Sunt orgolios că fac parte din staff-ul tehnic al Universităţii Craiova, am venit cu dorinţa de a face performanţă. Mi-am făcut datoria faţă de club ca jucător şi mi-o voi face şi din postura de antrenor. Craiova nu se refuză. Am plecat de la Al Nasr, pentru că îmi doream să antrenez Universitatea. Am ales cu sufletul. Cunosc bine lotul pentru că am văzut meciurile de până acum ale echipei. Este unul valoros, pe care, într-o primă fază, trebuie să-l aducem pe linia de plutire. În doi ani consider că ne putem gândi la performanţe: acesta să fie un an de stabilizare, iar următorul unul al ascensiunii“.

Noul jucător al Craiovei, Ionuţ Târnăcop, a declarat: „Mă bucur că am ajuns la Universitatea Craiova. După Sportul şi U Cluj din nou joc pentru o echipă studenţească. Îmi doresc să mă integrez cât mai repede în colectiv şi să ne obţinem rezultate pozitive. Îmi doresc să ajut cât pot la îndeplinirea obiectivului clubului“.

Bawab, la primul antrenament

Iordanianul Thaer Bawab a trecut vizita medicală şi a efectuat deja la primul antrenament sub comanda lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. Bawab s-a antrenat separat, cu preparatorul fizic, alături de Mateiu, Târnăcop, Gângioveanu şi Varga. „Bawab nu este sută la sută pus la punct cu pregătirea fizică. Săptămâna următoare ne dorim să-l aducem la un nivel fizic apropiat cu al celorlalţi jucători. Este un fotbalist care poate face diferenţa“ a spus Săndoi despre fostul atacant al Mediaşului, caracterizat de Sorin Cârţu drept „un jucător de mare calitate”. Bawab va purta numărul 11 la Universitatea, iar săptămâna viitoare este aşteptată cartea verde de la clubul Al Ittihad din Emiratele Arabe Unite.