Vremea speranţelor

0
353

România – Andorra 4-0

Au marcat: Torje 29, Lazăr 44, Gomes 90+1 aut., Maxim 90+4.

România: Lobonţ (Tătăruşanu 46) – Măţel, Chiricheş, Găman, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Torje, Grozav, Tănase (Maxim 80) – Marica (Rusescu 54). Antrenor: Victor Piţurcă.

Andorra: Gomes – Rodrigues, E. Garcia, Lima, M. Garcia – Ayala, Vieira – Clemente (Moreno Marin 86), Pujol Lorenzo (Britos 80) – Gomes Perez (Silva Garcia 70). Antrenor: Jesus Luis Alvarez.

Cartonaş galben: Lima ’51.

Arbitri: Pavle Radovanovici – Dragan Vujovici şi Veselin Radunovici (toţi din Muntenegru).

 

O echipă tânără a României a început cu maximum de puncte preliminariile pentru Mondiale

6 rămâne cifra preferată a lui Piţi, nu doar dubla 6-6 la barbut sau pentru combinaţia „satanică” 666, ci şi la fotbal. 6 ani au trecut de când începea o nouă campanie victorioasă la cârma naţionalei, 6 puncte a făcut din primele două jocuri şi 6 goluri au marcat tinerii săi jucători în primele două partide. Nu mai puţin de 7 fotbalişti „under 23” a etalat Piţi în startul campaniei de calificare, unii confirmând deja încrederea sa. Cu Andorra victoria era previzibilă şi aproape 30.000 de oameni au venit să vadă premiera de pe „Arena Naţională”. N-au avut parte de spectacol, chiar dacă au fost 4 goluri. Atmosfera a fost totuşi plăcută, întreţinută inclusiv prin intonarea lui „Deşteaptă-te române!” „Dodel” nu s-a deşteptat însă şi nu sunt şanse să o facă. Ca de obicei în ultima vreme la naţională, a fost nevoie de o execuţie a lui Torje pentru a ne descătuşa. Până la pauză, Lazăr a dat primul său gol pentru România, cu un şut frumos din afara careului. Scorul a luat proporţii abia în prelungirile jocului, după o repriză secundă modestă a noastră, în care cea mai mare ocazie a aparţinut amatorilor din Andorra. Maxim (foto) a arătat în faza care a încheiat meciul mai multe decât Tănase de când a început sezonul, iar liderul Ligii I şi-a expus „marfa” cu stil. Debutul preliminariilor a adus câteva câştiguri: Piţurcă a profitat de meciurile accesibile şi pentru a promova câţiva jucători de perspectivă. Avem totuşi 6 puncte, faţă de campania anterioară, când Răzvan Lucescu ne „procopsea” de început cu un egal acasă cu Albania şi eşecuri în Bosnia şi Franţa, în condiţiile în care nici nu miza unor tineri promiţători. Carenţe avem destule, însă pare mai degrabă vremea speranţelor, a aşteptărilor, a încurajărilor decât să tragem semnale de alarmă. Lamentările şi tânguielile ar putea să-i destabilizeze pe puştii entuziaşti care au invadat naţionala.