„Cel mai bun tânăr şofer de camion” din Europa

0
36

24 de ţări participante la ediţia din acest an, peste 17.000 de şoferi de camion înscrişi în competiţie, 1.500 de concurenţi doar din România, premii senzaţionale printre care un camion Scania Seria R şi titlul de cel mai bun tânăr şofer de camion din Europa-astfel se prezintă cea de a cincea ediţie a celei mai mari competiţii pentru şoferii de vehicule grele Young European Truck Driver.

Pe 8 şi 9 septembrie, la Södertälje, lângă Stockholm (Suedia), a avut loc Marea Finală Europeană a competiţiei Young European Truck Driver, eveniment unic în lume care aduce laolaltă cei mai buni tineri şoferi din Europa.  Marele câştigător al ediţiei din 2012 este Gabriel Warde, un irlandez în vârstă de 35 de ani care participă pentru a doua oară la această competiţie. Reprezentantul României, Mihai Turdean, cel mai tânăr participant dintre cei peste 17.000 de şoferi de camion înscrişi, promite că va reveni şi la următoarea ediţie pentru care este hotărât să se antreneze din greu pentru a câştiga Marele Premiu: un camion Scania în valoare de maximum 100.000 de euro, care include contract de mentenanţă şi asigurare. „Sunt mândru că am avut posibilitatea de a reprezenta România la această competiţie şi sunt sigur căşi la noi interesul şoferilor va creşte nu numai prin prisma premiului în valoare de 100.000 de euro, ci şi a experienţei nemaipomenite pe care ţi-o oferă echipa Scania, ceilalţi competitori şi publicul minunat. Îi felicit pe câştigători şi îi asigur pe ceilalţi participanţi că peste doi ani mă voi întoarce în Suedia pentru a câştiga marele premiu!”, declară Mihai Turdean.

Eficienţa utilizării combustibilului

Pentru ediţia de anul acesta, participanţii au trebuit să-şi dovedească abilităţile de şoferi pe parcursul unor probe cu dificultate sporită:primul ajutor, stingerea incendiilor, securizarea mărfii, verificarea camionului înainte de plecarea în cursă, condus preventiv şi manevrabilitate. De departe însă, cea mai grea probă pentru aceştia a fost “super Z”, proba în care concurenţii trebuiau să execute manevra de dat cu spatele într-un spaţiu foarte îngust, în forma de Z, lucru care le-a dat acestora mari bătăi de cap. Din 2003, Scania organizează concursuri în întreaga lume pentru a se concentra asupra singurei entităţi care poate să sporească siguranţa rutieră, să minimizeze impactul asupra mediului provocat de emisiile de noxe şi să îmbunătăţească eficienţa utilizării combustibilului: şoferul de camion.


În toate ţările din Europa, competiţia Young European Truck Driver este sponsorizată de Michelin şi susţinută atât de Uniunea Internaţională a Transportatorilor Rutieri, cât şi de Comisia Europeană.


În România, competiţia este realizată în parteneriat cu: MOL România, Schmitz Cargobull, Scania Credit România I.F.N S.A, I.F.P.T.R, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, Crucea Roşie şi Poliţia Română – Direcţia Rutieră.


Constructorul suedez de camioane Scania are o istorie internaţională de aproape 120 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări, având aproximativ 35.000 de angajaţi. În România, compania este prezentă din 1999.