Strada „Lipscani” va fi pavată în întregime peste aproximativ trei săptămâni, iar peste o lună vor începe amenajările şi la Piaţa „Buzeşti”. În felul acesta, va fi gata linia mediană a centrului istoric, constructorii putând să se mute cu lucrările şi pe ultima dintre străzi, „Nicolăescu-Plopşor”. Dacă toamna va fi blândă, lucrarea ar putea fi dusă până la stadiul de 90%.
Jumătate din strada „Lipscani” a fost pavată, iar din această săptămână constructorii au început să aşeze bucăţile de granit şi pe porţiunea a doua, pe tronsonul cuprins între străzile „C.S. Nicolăescu-Plopşor” şi „Theodor Aman”. «În următoarele trei săptămâni ne-am propus să terminăm şi a doua parte din strada „Lipscani”, cea dinspre strada „Nicolăescu-Plopşor”. Dacă nu va ploua, cu siguranţă ne vom ţine de acest termen», a declarat ing. Victor Golfiţă, şeful de şantier din partea Recon. Lipscaniul se pavează cu granit în nuanţă de maro deschis pentru a imita podul de lemn care a existat pe vechea Lipscănărie a Craiovei la începutul secolului al XX-lea.
Pe „Theodor Aman” vor fi două fântâni-cascadă
În două săptămâni, constructorii vom intra pe strada „Romain Rolland”. Fiindcă este vorba de un tronson mic – cel de lângă biserică –, se speră că şi această stradă va fi terminată destul de
repede. În paralel se va lucra şi la fântânile arteziene de pe strada „Theodor Aman”. Acestea vor fi amenajate lângă blocuri şi vor avea forma unor cascade, în genul celor care sunt pe strada „Unirii”. „Una dintre fântâni are un bazin şi cealaltă are trei bazine care vor crea efectul de cascadă. Toate bazinele le construim noi şi le placăm cu granit în nuanţă gri”, a declarat Victor Golfiţă. De jur-împrejurul acestor fântâni vor fi montate băncuţe şi jardinière cu multă verdeaţă.
Piaţa „Buzeşti”, pavată cu granit de nuanţă verde
Tot într-o lună vor începe lucrările şi la „Piaţa Buzeşti”, din zona băncii Bancpost, care este cunoscută ca „Răscruciul Mare” al Craiovei. Constructorii spun că au pregătit suprafaţa, dar că acum aşteaptă granitul, unul special, în nuanţe de verde, cu care va fi îmbrăcată piaţa. „Noi am pregătit terenul, am realizat fundaţiile şi am montat stâlpii de iluminat.
Dar atunci când vom primi granitul – cam peste o lună – o să ne mobilizăm să terminăm repede”, a spus Golfiţă. Pentru a finaliza acest obiectiv, constructorii sunt dispuşi să lucreze şi peste program. „Piaţa Buzeşti” va fi îmbrăcată cu granit de mai multe nuanţe, dar predominant va fi culoarea verde. Pe lângă jardiniere şi băncuţe, aici vor fi montate şi patru statui Belle Epoque, turnate în bronz.
Centrul istoric ar trebuii să fie gata în mai 2015
Ultima stradă care va intra în şantier este „Nicolăescu-Plopşor”, pe care constructorii au lăsat- o intenţionat la urmă ca să nu încurce circulaţia. „Partea bună este că am căpătat experienţă după ce am lucrat pe nouă străzi şi, zicem noi, vom putea să o terminăm şi pe aceasta într-o
lună”. Reprezentanţii Recon şiau propus să realizeze 90% din lucrare până la finalul anului. Condiţia este ca toamna să vină cu o vreme frumoasă. „Ne-am bucurat că am avut o iarnă blândă şi am putut să luăm avans cu lucrarea, dar, din păcate, au venit ploile din timpul acestei veri. Ne-au încurcat, fiindcă noi ne aflăm în stadiul în care montăm granitul şi nu se poate face acest lucru pe ploaie”, a mai spus Victor Golfiţă. Termenul întregului centru istoric este luna mai 2015.
Ce se are in vedere cu fostul restaurant Oltenia ?
Comments are closed.