Alternanţa climatică rapidă, de la temperaturi foarte ridicate la ploi torenţiale, a creat o serie de probleme în judeţul Dolj. 19 litri de apă pe metru pătrat s-au înregistrat luni seara la Craiova. Canalizarea nu a făcut faţă şi mai multe străzi din oraş au fost inundate. În timp ce la Craiova era potop, la 30 de kilometri de oraş oamenii treierau.
Detaşamentele 1 şi 2 Pompieri Craiova şi Secţia Pompieri Craiova au intervenit cu 25 de subofiţeri şi cu opt motopompe pentru evacuarea apei din casele unor craioveni. Au fost inundate străzile „Bucura”, „Homer”, „Buciumului”, „Odesa”, „Târgului”, „Deva”, Aleea IV Bâlteni, „Căciulata”, „Elisa Opran”, „Negoi”, Aleea I Fragilor, „Obedeanu”, „Madona Dudu”, „Nicolcescu”, „Bâlteni”, „Fragilor”, „Negoi”, „Călugăreni”, „Bucovăţ”, „Doiceşti”, „Bărăganului”, „Ţărăncuţei”, „Tecuci”.
În aceeaşi zi, dar în jurul orei 20.00, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova intervenea cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din Malu Mare, din cauza unui trăsnet. Acoperişul casei a ars pe circa 250 mp, izolaţia interioară a mansardei, conducte pvc – circa 10 m şi rigips – circa 150 mp. Tot luni, 11 iulie a.c., în jurul orei 13.00, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu în zona Balasan. Din cauza căldurii solare au ars aproximativ 30 ha grâu.
ISU Dolj este în legătură permanentă cu localităţile din teritoriu pentru a se evita situaţiile neaşteptate, cum ar fi incendierea miriştilor, care pot ajunge să nu mai fie controlate.