Noul Consiliu Local Municipal (CLM) Craiova va fi condus de aleşii USL, care au primit 15 locuri şi care şi-au asigurat, în felul acesta, o majoritate confortabilă la vot. Răsturnarea spectaculoasă de situaţie intervine în cazul PDL-ului, care va fi reprezentat de numai trei consilieri, faţă de 15 cu cât intrase în mandatul trecut. Partidul lui Dan Diaconescu intră şi el cu doi reprezentanţi.
Dintre cei 15 consilieri USL, 9 sunt membri PSD şi 6 sunt membri PNL. Cum Lia Olgiţa Vasilescu a fost aleasă primarul Craiovei, iar Mihai Fifor a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, se va intra până la poziţia nr. 17, aleşii USL fiind următorii: Alin Mitrică – PSD, Cristina Calangiu – PNL, Gheorghe Nedelescu , Bianca Predescu şi Florentin Tudor – PSD, Pavel Badea – PNL, Radu Marin Traian, Nicuşor Cotescu şi Dorel Voicu – PSD, Emilian Ştefârţă, Traian Beţiu, şi Răzvan Socoteanu – PNL, Marian Manda şi Daniela Barbu – PSD, Nicoleta Popescu – PNL. Tot din rândul acestora vor fi desemnaţi şi cei doi viceprimari – şi ei cu drept de vot în consiliu –numele vehiculate fiind Florentin Tudor – PSD şi Cristina Calangiu – PNL. Un alt consilier care va primi o funcţie în noua legislatură este Gheorghe Nedelescu, fostul viceprimar ţintind acum postul de city manager, care nu a existat în mandatul trecut.
PDL a pierdut 12 locuri în CLM Craiova
La CLM Craiova sunt şi câteva surprize. Una dintre acestea este PDL-ul care a scos un scor electoral neaşteptat de mic şi va fi reprezentat doar de trei consilieri, faţă de 15 cu cât începuse mandatul care tocmai s-a încheiat. Democrat-liberalii care au reuşit să intre în CLM sunt Mărinică Dincă, urmat de Marian Vasile şi Dan Cherciu, care au făcut parte şi din legislatura trecută. Contrar a ceea ce s-a întâmplat în madatul 2008-2012, aceştia vor face acum opoziţie cu cei 7 aleşii UNPR, care au intrat în CLM Craiova. Cum lista acestora era deschisă de Antonie Solomon, care a anunţat că se retrage, cei care au rămas în cărţi sunt Sebastian Răduleţu – avocatul ex-primarului, Teodor Sas – fost viceprimar, Mihail Genoiu şi Doru Stănescu – vicepreşedinţi ai partidului, precum şi Radu Marin, Dorel Marinescu şi Constantin Ursu, aceştia din urmă provenind, de fapt, din PDL. O a treia surpriză a acestor alegeri este prezenţa partidului lui Dan Diaconescu în CLM Craiova cu doi consilieri, Mihai Cilibiu şi Ionel Pană, candidatul partidului la primărie.
Un mandat exact pe invers
În mandatul trecut, situaţia a fost exact pe invers decât este acum. Încă de la început, PDL-ul a deţinut majoritatea, intrând în CLM Craiova cu 15 consilieri. Din rândurile lor, au fost desemnaţi viceprimarii, iar pe parcurs au fost extraşi şi directorii pentru diverse instituţii. Un astfel de caz s-a întâmplat la RAT Craiova, unde a fost propulsat director un fost consilier, Marinel Florescu. Tot în acel timp, şi Aurelia Tiribeja, consilier PDL, a renunţat la mandat pentru funcţia de director al AJOFM Dolj. Armonia s-a rupt pe final de legislatură, după ce Antonie Solomon a părăsit partidul şi a trecut în barca UNPR, luând cu sine şi cinci consilieri municipali ai PDL. În ceea ce priveşte PSD-ul, acesta şi-a început mandatul trecut cu un uşor handicap. Social-democraţii au fost reprezentaţi în CLM Craiova de 9 consilieri, iar pentru a-şi putea valida proiectele a fost nevoie să negocieze intens cu democrat-liberalii. Cei trei liberali care s-au aflat în mandatul trecut au pendulat între PDL şi PSD, spre care s-au apropiat abia spre final de legislatură. Au existat însă şi destul de multe momente în care social-democraţii şi liberalii nu s-au susţinut, deşi făceau parte din USL.
RUSINE BERCEANULE ptr.declaratii despre TRADATORI…La DABULENI ai sustinut cel MAI MARE TRADATOR, presedintele PSD de peste 20 ani…
cu veta – cea mai mare JAVRA a Dabuleniului si cu miliardele voastre furate, ati luat-o!
Ha! Ha! Ha!….
Mă bucur că doamna Olguţa şi dl. Nedelescu vor avea susţinere din partea CL şi sunt sigur că-şi vor putea pune în practică toate proiectele pe care şi le-au propus. MULT SUCCES !
Comments are closed.