Ieri, la Centrul Multifuncţional Craiova a avut loc deschiderea oficială a Târgului ofertelor educaţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care se pregătesc de examenul de Evaluare naţională, conform căruia vor fi admişi în învăţământul liceal sau profesional. Elevi, profesori şi părinţi au asistat la ofertele prezentate de 29 de instituţii de învăţământ liceal.
Anomaţie mare, ieri, la Centrul Multifuncţional Craiova – s-a deschis, pentru o zi, Târgul Ofertelor educaţionale pentru anul şcolar 2016/2017. Au participat, pe lângă copii, părinţi şi profesori, 29 de instituţii de învăţământ liceal, care şi-au prezentat ofertele. „Cred că trebuie să mulţumim Primăroei Craiova şi RAADPFL Craiova pentru că ne-au găzduit şi ne-au ajutat. Cu toţii, tineri şi părinţi, trebuie să ştie că va fi o competiţie acerbă. Nu putem să le spunem decât să fie foarte atenţi atunci când vor completa fişele pentru admitere şi să consulte şi broşura editată de noi, care a fost distribuită în teritoriu”, a declarat prof. Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Oferte multiple
Fiecare liceu a ţinut să arate ce are mai bun şi redăm câteva dintre precizările managerilor: „Cred că putem aplica sloganul „Aici, se face performanţă!”, cu atât mai mult cu cât sunt obţinute rezultate şi la competiţiile sportive şi la educaţia teoretică” – prof. Geri Mitroi, director al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” Craiova; „Avem o ofertă zic eu importantă pentru copii, cu atât mai mult cu cât pot învăţa şi o meserie, având în vedere colaborarea noastră cu agenţi economici importanţi. Tinerii trebuie ă ştie că, dacă sunt serioşi, pot găsi şi un loc de muncă după absolvire” – prof. Viorica Cîrstea, director adjunct al Liceului Tehnologic Auto Craiova; „Avem în spate o tradiţie, avem şi clase gimnaziale, de aceea aici îşi pot desăvârşi pregătirea” – prof. Matilda Blagu, director al Liceului „Matei Basarab” din Craiova. Instituţiile de renume, „Fraţii Buzeşti”, „Carol I”, „ Elena Cuza” nu mai au nevoie de prezentare.
Se va merge şi în judeţ
La rândul său, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj a fost partener în organizarea evenimentului. „Am participat cu întreaga deschidere de care am dat şi vom da dovadă. Este pentru noi o mândrie. Avem 29 de licee participante, trei dintre ele fiind din judeţ: Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi, şi cel de la Cârcea. Vineri, 13 mai, vom fi prezenţi şi la Băileşti (Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”), Calafat (Liceul Teoretic „Independenţa”), Segarcea, Filiaşi şi Dăbuleni, pentru a face cunoscute ofertele”, a declarat prof. Alina Stănculescu, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul CJRAE Dolj.