Tuşe de culoare, la… „Cromatic”

0
65

La Galeriile de Artă „Cromatic” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj (strada „Alexandru Macedonski” nr. 28) va avea loc mâine, 14 aprilie, ora 12.00, vernisajul expoziţiei de grup a pictoriţelor Teodora Ciolan, Lia Maria Gaşpar, Gabriela Rădulescu şi Nela Marinela Sălcianu. Cele patru sunt membre ale Cenaclului de Arte Plastice „Constantin Brâncuşi” ce îşi desfăşoară activitatea pe lângă Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Teodora Ciolan (n. 18 februarie 1955) este absolventă a Liceului de Artă din Craiova (profesor: Costaş Cicios), în 2009 şi 2010 prezentându-şi lucrările în cadrul mai multor expoziţii colective, deschise Galeria „Vollard” a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, la Muzeul de Artă din Calafat şi la Centrul Cultural Româno-Bulgar din Vidin.

Lia Maria Gaşpar a urmat cursurile Şcolii de Arte şi Meserii „Cornetti” şi a participat la expoziţii de grup şi colective vernisate în Craiova – la Casa Universitarilor, Cercul Militar, Galeria „Vollard”, dar şi în Calafat şi Vidin.

Gabriela Rădulescu (n. 9 noiembrie 1970) a studiat, de asemenea, la Şcoala de Arte şi Meserii „Cornetti”, cu profesorii Victor Pârlac şi Alfred Rece, în ultimii ani fiind o prezenţă constantă a simezelor Galeriei „Vollard” – fie în cadrul diverselor expoziţii colective, fie al Saloanelor de primăvară, de toamnă şi de iarnă ale Cenaclului „Constantin Brâncuşi”.

Nela Marinela Sălcianu (n. 21 septembrie 1956) a studiat artele plastice, cu profesorii Costaş Cicios şi Ştefan Brădiceanu, la Liceul de Artă din Craiova, expunându-şi lucrările, alături de celelalte trei colege ale sale, cu precădere la Galeria „Vollard”.