„U” shot the Sheriff…

0
620

Ştiinţa a terminat stagiul din Antalya cu victorie contra campioanei Moldovei şi un gol de generic al lui Nuno Rocha

Un stagiu extenuant ca intensitate a antrenamentelor, dar şi densitate de meciuri amicale s-a încheiat miercuri seara pentru alb-albaştri, o dată cu amicalul cu Şeriff Tiraspol. Campioana Moldovei, o trupă în care nu se vorbeşte deloc româneşte, dar înţesată de brazilieni şi care i-a încorporat recent pe jucătorii CFR-ului, Susic şi Monroy, a început partida furibund, cu o posesie netă şi câteva ocazii clare. După ce au liniştit oleacă avântul adversarei şi s-au aşezat cumva mai departe de poarta proprie, oltenii au bântuit şi careul advers. Nu din interiorul lui aveau însă să şi deschidă scorul, fiindcă Târnăcop a trimis un şut violent de la 18 metri la colţul scurt. Craiova a speculat momentul şi pauza a prins-o în avantaj de două goluri, fiindcă Nuno Rocha a reuşit golul stagiului, cu un şut a la Del Piero în vinclul „şerifilor”. După pauză a reînceput ofensiva celor de peste Prut, dar ocazii clare de gol au apărut rar. Una dintre acestea avea să reducă handicapul, la o reluare din careul mic, în genul golului primit de alb-albaştri de la Wisla. Bilanţul celor două stagii este de 6 victorii, 4 egaluri şi 2 înfrângeri, unul care îndeamnă la optimism în privinţa returului.

Săndoi: „Ne-am cam atins obiectivele în acest stagiu”

La final, antrenorul principal Emil Săndoi şi-a împărtăşit impresiile despre cantonament şi returul de campionat. „A fost bine din toate punctele de vedere. Le spuneam băieţilor că ar fi bine să încheiem cu o victorie acest al doilea stagiu de pregătire, pentru că nu am avut accidentări şi aproape toţi au prins toate antrenamentele, toate jocurile. Aţi văzut că în primele partide am folosit câte două echipe, a jucat fiecare dintre jucători câte 45 de minute, după care pe finalul cantonamentului am început să folosim câte o echipă care să joace un meci întreg. Din punctul nostru de vedere, pentru această perioadă, ne-am cam atins toate obiectivele. Sperăm să păstrăm evoluţiile bune pe care le-am avut şi în jocurile amicale şi în turul campionatului. Avem un început de retur foarte greu. Au marcat mai mulţi jucători acum, la fel ca şi în turul campionatului. Nu a fost un jucător care să se distanţeze la acest capitol şi ăsta este un lucru îmbucurător. Vrem să avem cât mai mulţi jucători care să înscrie, să avem polovalenţă pe posturi. Ne-am dori în Liga Europa şi vom încerca să facem tot ceea ce depinde de noi. Trebuie să păstrăm evoluţiile pe care le-am avut şi în jocurile amicale şi atunci putem spera” a spus Săndoi.

Acka: „Muncesc în fiecare zi pentru postul de titular”

Ivorianul Stephane Acka a fost printre cei mai buni jucători ai meciului cu Şeriff, el declarând că a fost impulsionat de performanţa naţionalei ţării sale, care a câştigat recent Cupa Africii. „A fost un cantonament greu, mă bucur că echipa a mers bine, s-a văzut că am făcut o pregătire bună şi toată lumea este mulţumită, mai ales că am câştigat şi meciul ăsta şi am terminat cu o victorie şederea în Antalya. Acum aşteptăm turul campionatului şi sperăm să începem cu un rezultat bun la Târgu Jiu. Ne-am dori să continuăm seria meciurilor bune şi în viitor, privim fiecare joc cu încredere şi sperăm să adunăm cât mai multe puncte până la finalul sezonului. Ar fi bine să mergem în cupele europene.
Nu cred că am câştigat postul de titular, în fiecare zi trebuie să muncesc pentru asta. Sper să marchez şi eu de câteva ori în retur, dar mai important este să câştige echipa, nu cine dă gol. Sigur că mă gâdesc la Liga Europa, este un vis pentru toţi fotbaliştii să joace în cupele europene. De asemenea, sper să joc la naţională, fiindcă am exemplul lui Kanon, care a jucat la Bistriţa şi acum a fost titular în naţională la performanţa din Guineea Ecuatorială” a spus Acka.

 

Universitatea Craiova – Sheriff Tiraspol 2-1

Au marcat: Târnăcop 29, Nuno Rocha 44 / Macriţki 70

Universitatea Craiova: Straton – Achim, Frăsinescu, Acka, Briceag – Târnăcop, Madson (73 Mateiu), Brandan (85 Madson), Băluţă (73 Ivan) – Bawab (83 Băluţă), Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Sheriff Tiraspol: Pascenko – Potiguer, Ricardinho, Metoua, Leonel Olimpio, Kadu, Ernandes, Jaziri, Monroy, Macriţki, Susic. Au mai intrat: Juric, Degra, Antoniuc, Ginsari, Glvao, Isa, Rebenja, Puntus. Antrenor: Zoran Zekic.