MOL pentru Sănătatea Copiilor premiază cel mai bun proiect umanitar

0
437

MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au lansat la Craiova cea de-a cincea ediţie a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Programul este unic în România prin scop şi continuitate. „Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a sprijinit cauzele a 6.600 de copii, iar finanţările acordate de MOL România se ridică la aproape 1,2 milioane de lei până în prezent. Noi credem că dezvoltarea afacerilor şi a comunităţilor nu pot merge decât mână în mână, iar acest program a adus schimbări în bine în viaţa multor tineri şi a familiilor lor. Suntem hotărâţi să continuăm sprijinul şi dezvoltarea acestei platforme, astfel că am introdus Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care urmează să fie acordat proiectului cu cel mai mare succes în implementare”, a declarat Kinga Daradics, CEO şi Country Chairman al MOL România.

9 noiembrie, termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare

Organizaţia care va primi Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia în următoarea ediţie de finanţarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei, şi va desemna un membru al juriului. Primul Premiu va fi acordat după finalizarea proiectelor care vor fi desemnate beneficiare ale ediţiei 2013. Lansarea Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor ediţia 2013 a avut loc la Craiova, în cadrul unei manifestări organizate la Muzeul Olteniei, în cadrul căreia ONG–uri care au beneficiat de finanţare în ediţiile precedente şi-au prezentat proiectele şi realizările. Printre proiectele notabile finanţate în anii anteriori se numără activitatea de hipoterapie de la Aiud, programul Leul Curajos al Asociaţiei Little People, destinat copiilor şi adolescenţilor internaţi în centrele de oncopediatrie din ţară, atelierul de olărit şi cabinetul multisenzorial de la Şcoala Specială Paşcani, taberele speciale. În cadrul tuturor acestora au fost implementate terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale. „Am avut ocazia să văd personal cum au fost implementate majoritatea proiectelor sponsorizate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, înalta competenţă a experţilor implicaţi şi dăruirea lor. Aceste proiecte au avut o influenţă majoră asupra vieţii copiilor şi a familiilor lor şi cred că vor continua să transforme în continuare vieţi, prin puterea exemplului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei pentru Comunitate.

Prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 9 noiembrie 2013 iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

 

Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea, de reabilitarea lor.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume.