„Peter Pan” revine pe scena Teatrului Liric!

0
993

Copiii – dar nu numai – sunt așteptați astăzi, 12 octombrie, ora 11.00, ca și luni, 14 octombrie, ora 10.00, la Teatrul Liric  pentru a (re)vedea spectacolul „Peter Pan”, de Laurențiu Profeta, pe libretul și versurile lui Eugen Rotaru, în regia artistică a lui Migry Avram Nicolau. Reprezentația are loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internațional „Elena Teodorini” (10 octombrie – 14 noiembrie).

Un spectacol „reîmprospătat”, după cum spun reprezentanții instituției, și reluat după aproape doi ani, avându-i în distribuție pe Gabriel Marciu, Edith Mag, Cosmin Vasilescu, Eva Ștefănescu, Andreea Gheorghe, Nicola Loredana, Violeta Țicu, Erna Marin, Anca Țecu, Lelia Vais, Dan Cornescu, Teodor Ispas, Alexandru Petre, Nicolae Popa/Laurențiu Nicu și Alina Triță, alături de ansamblul de balet al teatrului.

«„Peter Pan” este un spectacol pentru toate vârstele. Plecând de la afirmația-cheie „Eu nu vreau să îmbătrânesc și să… Nu! Eu vreau să rămân un copil!”, mesajele sunt numeroase și se adresează oamenilor mari, deși convingerea lui Peter Pan este că aceștia nu îl aud și nu îl văd. Contrastul dintre atmosfera dintr-o familie obișnuită și cea din Țara de Nicăieri, unde se află toți copiii pierduți, este tot o metaforă adresată adulților. Haideți să clădim – călăuziți de credința lui Peter Pan – o lume mai bună, plină de zâne și miracole și să lăsăm mereu „luminițele aprinse”, pentru a ne veghea micuții în somn! Haideți să rămânem toată viața copii!», este îndemnul lui Carmen Roibu, asistent regie artistică. Costumele și decorurile spectacolului sunt realizate de Rodica Garștea, iar coregrafia îi aparține lui  Floriean Constantin (asistent: Eva Ștefănescu).

„Peter Pan” va fi reluat pe data de 2 noiembrie, însă până atunci cei mici mai pot alege din programul Festivalului „Elena Teodorini” spectacolele „Cenușăreasa” de Dumitru Capoianu (19 și 21 octombrie), „Micuța Dorothy” de Marius Țeicu (28 octombrie) și „Zâna păpușilor” de Josf Bayer (11 noiembrie).