Zilele acestea, la Craiova sunt prezenţi cei mai buni medici specialişti în ortopedie şi traumatologie din ţară, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) fiind gazda unei conferinţe naţionale la care participă însă şi doctori veniţi de peste hotare.
Miercuri seara, în Aula Magna a instituţiei de învăţământ superior a avut loc deschiderea Conferinţei Naţionale de Ortopedie şi Traumatologie, la eveniment participând medici, specialişti şi reprezentanţi ai mediului academic şi universitar, din ţară şi străinătate.
De altfel, în mesajul său de întâmpinare prof. dr. Dan Lucaciu, preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie, puncta importanţa ştiinţifică a manifestării ce se desfăşoară în Bănie: „Craiova s-a remarcat de-a lungul anilor prin manifestări ştiinţifice de mare ţinută, care au atras un număr mare de participanţi. Tematica bogată şi variată, renumele participanţilor români şi străini ne îndreptăţesc să ne aşteptăm la o conferinţă de un înalt nivel ştiinţific, unde se vor dezbate problemele actuale ale ortopediei, putând beneficia şi de experienţa figurilor marcante, proeminente din diferitele şcoli de ortopedie. Tematica deosebit de variată şi bogată va da naştere cu siguranţă la controverse care vor deveni concluzii benefice”.
Peste 450 de medici participă la conferinţa găzduită de UMF Craiova
La deschiderea conferinţei, ce se bucură de prezenţa a peste 450 de medici, au mai participat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, acad. prof. univ. dr. Nicolae Gorun, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
„Am venit cu plăcere la deschiderea Conferinţei Naţionale de Ortopedie şi Traumatologie pentru că vreau să dau un semnal că suntem alături de această mare echipă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Ne dorim foarte mult să scoatem la lumină performanţele, dar mai ales progresul pe care îl face lumea medicală din Craiova. Vreau să vă mărturisesc că pentru acest mandat, adică în următorii patru ani, punctul central al Consiliului Judeţean Dolj, atunci când vorbim de investiţii, fie că ne referim la bani europeni sau la bani de la bugetul propriu, va fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Ne dorim, în măsura posibilităţilor financiare, ca în fiecare an să abordăm cel puţin câte două etaje ale spitalului, astfel ca la sfârşitul acestor patru ani de mandat să-l reabilităm în totalitate”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.