„Cred că, în România, se vorbește mult prea mult despre temerile de a nu repeta scenariul grecesc”

0
274

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenţia că acordul dintre Grecia și creditorii internaţionali în privinţa datoriei către BCE demonstrează cât de mult s-au înşelat toți cei care credeau că atât guvernul elen, cât şi UE, se îndreaptă spre un eşec. Totodată, europarlamentarul mai subliniază că respingerea categorică a austerităţii reprezintă singura cale viabilă de depăşire a crizei şi propune ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerităţii.

Victor Negrescu

 ”Iată că, din nou, Grecia demonstrează tuturor că negocierile dure au adus avantaje în raport cu creditorii internaționali! Realitatea acordului vine şi spulberă toate acele opinii panicarde potrivit cărora UE și guvernul elen se îndreaptă spre un eşec major. Tocmai de aceea, cred că este important ca toată lumea să înțeleagă că respingerea austerității trebuie să fie cheia pentru depășirea oricărei crize și pentru generarea dezvoltării economice! Solidaritatea și rațiunea trebuie să ia locul acestei politici falimentare a austerităţii, care în ultimii ani a produs un real dezastru în toată Uniunea Europeană”, a subliniat europarlamentarul PSE.

          Deputatul european susţine că  sunt prea puține voci din Romania care sunt preocupate de această temă. „Unde este vocea domnului Klaus Iohannis, cel care reprezintă România în Consiliul European?….  Cred că, în România, se vorbește mult prea mult despre temerile de a nu repeta scenariul grecesc, în condițiile în care singura temă utilă de discuție ar fi respingerea categorică și totală a austerității. Avem nevoie de asigurări din partea tuturor forelor politice că România nu va reveni la austeritate. De aceea, propun ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerităţii”, consideră europarlamentarul Victor Negrescu