Începe şcoala de vară „Bucharest Summer University 2013”

0
434

În Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti are loc astăzi festivitatea de deschidere a şcolii internaţionale de vară „Bucharest Summer University 2013”.

Cea de-a noua ediţie a şcolii de vară ,,Bucharest Summer University” propune participanţilor o temă interesantă: „Information and Governance in the Future Global Economy”. Ţări precum Albania, Anglia, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Grecia, Italia, Kazahstan, Mexic, Muntenegru, Maroc, Nigeria, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina şi Ungaria sunt reprezentate la Bucureşti de studenţi, masteranzi şi doctoranzi ce şi-au manifestat interesul pentru tema ediţiei de anul acesta.

Programul educaţional oferă ocazia participanţilor din întreaga lume să aprofundeze concepte economice de actualitate prin intermediul cursurilor, workshop-urilor şi al dezbaterilor cu specialişti din mediul academic şi cel de afaceri internaţional.

Activităţi în aer liber şi seri tematice

Cursurile vor fi susţinute de profesori de renume şi de specialiști din domeniu, precum: Jiri Strouhal, PhD. (Universitatea de Economie din Praga); Dr. Recep Pekdemir, PhD. (Universitatea din Istanbul); Avi Victor, Senior Manager (KPMG Bucureşti, România); prof. univ. dr. Ion Anghel (Academia de Studii Economice din Bucureşti) şi membru al Consiliului Internaţional de Standarde de Evaluare; Raluca Sandu, Program Manager SKEMA Business School. Ca o completare a programului de studii, organizatorii au pregătit o întreagă agendă culturală din care nu vor lipsi activităţile realizate în aer liber, serile tematice, petrecerile precum şi o excursie în ţară cu vizitarea principalelor obiective turistice (Castelul Peleş, Castelul Bran, Transfăgărăşan, Bâlea Lac, Sibiu, Braşov). Toate acestea au scopul de a favoriza interacţiunea şi comunicarea, oferind astfel participanţilor oportunitatea de a se cunoaşte şi de a se familiariza cu aspecte importante ale culturii româneşti. La sfârşitul celor două săptămâni ale şcolii de vară, în urma susţinerii unor probe scrise de verificare a cunoştinţelor, participanţii vor putea obţine diplomă de participare şi cinci puncte credit transferabile internaţional (ECTS) pe care studenţii la ciclurile de licenţă, masterat sau doctorat le vor putea folosi la universitatea de provenienţă.