Ştiinţa începe campionatul la Arad

0
115

Campionatul a început ieri, iar favoritele s-au impus în cele două meciuri disputate, pe terenul unor nou-promovate: Metaloglobus – U Cluj 1-4 (Codrea autogol – Lukic 2, Macalou şi Thiam) şi FC Argeş – Rapid 0-2 (Dobre 2).

Universitatea Craiova începe sezonul la Arad, unde s-a deplasat ieri, cu o cursă charter. Fanii sunt curioşi să vadă noul look al Ştiinţei, care a schimbat în vara aceasta masiv lotul, precum şi sistemul de joc. Mirel Rădoi nu-i are la dispoziţie azi pe: L. Popescu, Screciu, Paradela şi Cicâldău, folosiţi în această perioadă pentru şedinţele foto destinate prezentării echipamentului.

La centru va fi un arbitru, Marian Barbu, cu care ambele echipe au avut probleme, aşa că sunt şanse ca acesta să facă meciul “praf” fără motiv.

Adrian Mihalcea: “Nu e o finală, nu se termină campionatul, nici dacă batem sau pierdem. Dar, mi-ar plăcea enorm să începem cu un rezultat pozitiv, fie că acela e victorie sau un rezultat de egalitate. Nu mă ascund în spatele unei reconstrucții. Ne garanta cineva că, în cazul în care aveam lotul format, vom câștiga cu Craiova? Jucăm împotriva unei echipe bune, dacă nu reușim să câștigăm trebuie să muncim în continuare și să facem lucrurile să meargă din ce în ce mai bine. Iar aportul publicului va fi foarte important, chiar mult peste dorința jucătorilor. Și asta și pentru că sunt fotbaliști noi, care – poate – nu au fost obișnuiți cu o astfel de atmosferă. Și vă spun lucrul acesta din proprie experiență. Mi-ar plăcea să văd că publicul va împinge echipa de la spate, iar jucătorii să simtă că sunt la un club iubit. Mitriță oferea extrem de mult echipei. Și în vestiar, dar și pe teren. Pentru mine a fost jucătorul campionatului, nu știu dacă a și fost desemnat oficial. Iar plecarea sa a lăsat urme, e greu, aproape imposibil, să mai găsești un jucător ca Mitriță. Și mai forma și acel cuplu în stânga cu Bancu, creau foarte multe probleme împreună. Iar plecarea lui Mitriță este unul dintre motivele pentru care Mirel dorește să schimbe și sistemul. Vrea să joace un pic diferit față de ceea ce a jucat anul trecut, dar revenind la un sistem pe care l-a folosit la precedentul mandat de la Craiova. Dar, problema aceasta cu integrarea jucătorilor noi cred că va exista și la ei, cum și la celelalte echipe. Știm că le-a plecat o serie de jucători, dar în același timp a avut o campanie bogată în transferuri, interesantă și cu un plus valoare, inclusiv la jucătorii under. Și-au și anunțat candidatura la titlu, dar vin și ei după o perioadă de pregătire foarte scurtă. Iar angrenarea în sistemul de joc, plus colaborarea cu ceilalți coechipieri poate fi un pic mai anevoioasă. Mai au și meciurile din cupele europene care vor veni, de săptămânile viitoare. Alte deplasări, alte probleme.”

Mirel Rădoi: „Aşteptăm cu nerăbdare meciurile, aş fi preferat să începem contra unei alte adversare, prin prisma antrenorului, pentru că îl ştiu foarte bine pe Mihalcea, am fost împreună la FRF mulţi ani, încearcă să afle cât mai mult despre adversari şi merge până în detaliu la lucrul tactic. Va fi o partidă interesantă, dar nu cred că ne putem aştepta la prospeţime la echipe în primele etape, cred că vom suferi din punct de vedere fizic şi tactic, s-au schimbat mulţi jucători, pregătirea n-a fost cum am fi dorit. A fost o perioadă de pregătire scurtă, dar intensă. Am încercat să avem o balanţă între plecări şi veniri, fiindcă suntem angrenaţi în trei competiţii. Sunt jucătorii pe care i-am dorit, au fost opţiunea unu sau doi, au mai picat alte transferuri. Sunt jucători care au preferat alte campionate, chiar dacă am oferit peste un milion de euro pentru transfer. Aş fi dorit să-i avem mai devreme, dar fiecare club încearcă să tergiverseze, iar noi avem campionatul care începe cel mai devreme. Noi nu ne permiteam să aşteptăm până în septembrie, când se termină perioada de transferuri şi mai apar oportunităţi, fiindcă meciurile din cupele europene bat la uşă. Ne-ar mai trebui un atacant, ca să avem dubluri pe toate posturile. Nu mi-am asumat titlul cinci al Craiovei, nu pot să fac promisiuni de care nu pot să mă ţin, dar pot să promit că voi face tot ce depinde de noi pentru a câştiga fiecare meci. Nu le pot da speranţe false fanilor, să le fac promisiuni de trofee.  În acest moment ne dorim o calificare în Conference League, asta e prioritatea noastră, pentru că ne putem califica mai rapid, decât să aşteptăm un an să vedem pe ce loc vom termina campionatul, dar asta nu înseamnă că meciul cu UTA e mai puţin important” 

Prefaţa LPF:

“După anul 2020, UTA şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 10 ori în principala competiţie internă, de șapte ori s-au impus oltenii, un joc a fost câştigat de gazdele din această rundă, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. Unicul succes înregistrat de arădeni în intervalul amintit s-a consemnat pe 14 august 2021, UTA – Universitatea Craiova 1-0. Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă: 25 noiembrie 2024, UTA – Universitatea Craiova 1-2, goluri marcate de Andrej Fabry, respectiv Jovo Lukic și Alexandru Mitriţă. În această vară, pe banca ,,Bătrânei doamne” a fost instalat Adrian Mihalcea, care s-a remarcat la Unirea Slobozia, unde a reușit promovarea pe prima scenă în 2024, apoi a salvat echipa ialomițeană de la retrogradare. De menționat că, oltenii au fost foarte activi pe piața transferurilor, printre jucătorii achiziționați aflându-se și trei tineri de mare perspectivă, Luca Băsceanu, Mihnea Rădulescu și David Matei. Trei jucători din lotul arădenilor au peste 200 de prezențe în SuperLigă: Alexandru Benga – 251, Ovidiu Popescu – 244 și Valentin Costache – 204.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *