Închiderea stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia” are loc astă-seară, cu un recital de sonate celebre susținut, de la ora 19.00, de muzicienii Liviu Prunaru (vioară) și Dana Protopopescu (pian). Cei doi artişti români au cariere impresionante în străinătate, după ce şi-au început studiile în ţară. S-au impus ca solişti de cotă internaţională, aplaudaţi pe scene importante ale lumii, colaborând cu dirijori şi solişti faimoşi, atât în interpretarea muzicii concertante, cât şi a celei camerale. Astă-seară, aceștia oferă spre audiție publicului meloman Sonata în Sol major, de Guillaume Lekeu, și Sonata în La major, de César Franck. Preţul biletului pentru recital: 15 lei (elevi, studenţi, pensionari – 8 lei).
Născut la Craiova, violonistul Liviu Prunaru şi-a început studiile muzicale la vârsta de şase ani. În 1990 şi-a continuat studiul sub îndrumarea lui Alberto Lysy, la Academia Internaţională de Muzică „Menuhin” din Gstaad (Elveţia), unde a avut ocazia de a se perfecţiona cu muzicieni celebri, precum Yehudi Menuhin, Igor Oistrah, Ruggiero Ricci, Nikita Magaloff, Jean-Pierre Rampal, Pierre Amoyal. Violonistul român şi-a completat pregătirea muzicală cu Dorothy DeLay în New York, unde a participat şi la cursurile de măiestrie susţinute de Itzhak Perlman.
Distins în toamna anului 2012 cu titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, Liviu Prunaru deţine actualmente statutul de concertmaestru al reputatei Orchestre Regale Concertgebouw (Koninklijk Concertgebouworkest) din Amsterdam şi, începând cu 1 martie 2013, pe cel de solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”. Simultan, desfăşoară o intensă activitate didactică în calitate de profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Cântă pe valoroasa vioară istorică Stradivarius „Pachoud”, datată 1694.
Dana Protopopescu și-a finalizat pregătirea de specialitate la Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles (clasa prof. Eduardo del Pueyo), la absolvire obţinând Diploma Superioară de Pian. A participat la cursuri de măiestrie artistică la Hochschule für Musik din Hanovra, unde obţine Diploma de virtuozitate pian şi solist-concertist la clasa profesorului Karl Engel. Talentul său este recunoscut de numeroasele premii obţinute la concursuri internaţionale: „Joseph Darche”, „Tenuto-Jeunes Virtuoses”, „Laure van Cutsem”, „Maria Canals” ş.a. A susţinut concerte sub conducerea unor reputaţi şefi de orchestră din ţară, în importante centre muzicale: Londra, Moscova, Paris, Montreal, Washington, Bucureşti, Barcelona, Bruxelles, Vilnius ş.a. A susţinut peste 50 de concerte cu aproape toate orchestrele simfonice româneşti.
Dana Protopopescu a înregistrat pentru Koch Discover International (Austria) integrala lucrărilor pentru pian solo de Weber, Mendelssohn-Bartholdy şi Ceaikovski, unele din CD-urile apărute fiind apreciate cu punctajul maxim în revistele de specialitate: „cinci stele” şi „cel mai bun CD al lunii octombrie 1995” pentru concertele de Weber (în Classic CD, Londra 1995).