Finală de gală pe „Extensiv”

0
320

AS Podari şi CS Işalniţa vor juca astăzi ultimul act al Cupei României, transformat într-un adevărat eveniment de AJF Dolj

Câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României se va decide în seara aceasta, pe arena „Extensiv” din Parcul Romanescu. În ultimul act se vor întâlni campioana Doljului, AS Podari, şi o echipă care anul acesta a pierdut la limită intrarea în play-off, CS Işalniţa. Podariul se află la mijocul celor două săptămâni extrem de importante pentru sezonul actual, în care a câştigat deja Liga a IV-a, după meciul decisiv cu Dunărea Calafat, şi înaintea barajului pentru promovarea în Liga a III-a, cu Recolta Dănceu. În ciuda programului încărcat, echipa lui Victor Naicu va intra pe teren în cea mai bună componenţă, deoarece „avem obiectiv câştigarea fazei judeţene a Cupei, apoi vom vedea unde ne vom opri”, după cum declara tehnicianul Podariului. Învingătoarea de astăzi va juca în faza următoare contra unei formaţii de Liga a III-a, în cazul Podariului putând fi vorba de o eventuală colegă de serie. În rundele  anterioare, FC Podari a trecut de: Jiul Bucovăţ (8-0), Şcoala de Fotbal GP (1-0), Progresul Segarcea (6-1) şi Recolta Ostroveni (7-1). De partea cealaltă, Işalniţa a învins echipele: Flacăra Moţăţei (4-1), CSJ Ştiinţa U Craiova (3-0), CSO Filiaşi (5-1) şi FC Leamna (5-2). În sezonul regulat al Ligii a IV-a, FC Podari s-a impus în ambele dispute, 1-0 la Işalniţa şi 2-1 pe teren propriu.

Finala, condusă de 6 arbitri

În premieră pentru un meci de judeţ în România, finala Cupei României va fi condusă de 6 arbitri. Central va fi, la fel ca la „finala” de săptămâna trecută, dintre Podari şi Calafat,  ecusonul FIFA, Sebastian Colţescu, asistenţi au fost aleşi Adrian Popescu şi Daniel Mitruţi, arbitru de rezervă va fi Mihai Iliescu, iar arbitri adiţionali: Viorel Flueran şi Omar Dumitrică. Observatorii la finală au fost delegaţi Fevronia Ion şi Ilie Lăzărescu, iar supervizor, Narcis Mohora. În deschiderea meciului de astăzi, dar şi la finalul său, AJF Dolj are organizată o adevărată desfăşurare de forţe. Astfel, echipele vor intra pe teren însoţite de copii, precum la marile competiţii, iar înainte de fluierul de start Ciry Mayer va intona imnul naţional. De asemenea, vor fi premiate toate echipele care s-au impus la nivelul ligilor judeţene, respectiv câştigătoarea Ligii a IV-a, AS Podari, dar şi ocupanta locului secund, Dunărea Calafat, deţinătoarea Cupei Ligii, Viitorul Cârcea, campioanele seriilor Ligii a V-a, respectiv Vânătorul Desa, Avocaţii Craiova şi Victoria Celaru, dar şi câştigătoarele seriilor Ligii a VI-a: Viitorul Măceşu de Sus, Vulturul Cernăteşti, Energia Radomir, în timp ce Victoria Basarabi sau Tractorul Cetate vor avea de aşteptat ultima rundă pentru a se departaja. Promovarea se va face, în schimb, în urma solicitărilor primite, unele echipe neavând posibilitatea materială de a evolua într-o ligă superioară, altele exprimându-şi intenţia de a juca mai sus tocmai pe baza unei cereri. Acest lucru se va decide la Adunarea Generală a AJF Dolj, programată pe 13 iulie la Facultatea de Mecanică, atunci când se va vota şi schimbarea statutului AJF Dolj. Vor mai fi premiaţi: preşedintele Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, pentru întreaga activitate, primarul Ostroveniului, Gheorghe Oprescu şi viceprimarul Işalniţei, Eugen Bălan, ambii pentru contribuţii importante la dezvoltarea infrastructurii în fotbalul judeţean. „Ne dorim ca finala să nu fie un simplu joc, ci o adevărată sărbătoare, de aceea am pregătit mai multe evenimente, inclusiv două meciuri de juniori în deschidere, dar şi festivităţi pe măsură” a declarat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, care a prezentat ieri la sediul Asociaţiei trofeele care urmează a fi înmânate.

AJF cere implicarea autorităţilor

Silviu Bogdan

Tot ieri, Silviu Bogdan a solicitat sprijinul autorităţilor din Dolj pentru dezvoltarea infrastructurii la nivelul fotbalului judeţean. „În Craiova sunt 10 terenuri pe care îşi desfăşoară activitatea grupele cluburilor de copii, dintre care doar cinci sunt împrejmuite şi au cât de cât vestiare (Hanul Doctorului, Extensiv, Electro, CFR, Tineretului). Restul se află într-o stare deplorabilă. De altfel numai trei terenuri îndeplinesc condiţiile necesare, pentru a putea desfăşura jocuri la nivel naţional: Hanul Doctorului, Extensiv şi CFR. În judeţ, dintre cele 114 echipe de seniori au terenuri împrejmuite 63, un teren este în construcţie la Rojişte, celelalte 51 fără împrejmuire şi cabine pentru echiparea jucătorilor şi arbitrilor. AJF Dolj îşi propune ca într-un interval scurt de timp să discute cu primarii din Dolj pentru a găsi soluţii ca terenurile să fie împrejmuite. Trebuie găsite soluţii de accesare pe fonduri europene în perioada 2014-2020, iar AJF Dolj va sta la dispoziţia Consiliilor Locale pentru informaţii şi îndrumare pentru ca într-o perioadă scurtă, terenurile din Dolj să fie la dispoziţia copiilor din comune” se arată în adresa AJF Dolj către prefectul Doljului, Marius Deca.