Cercetarea incidentelor sesizate în ziua alegerilor nu s-a finalizat

0
324

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat, ieri, că nu finalizaseră cercetările în cazul tuturor incidentelor semnalate în ziua alegerilor locale şi că s-au întocmit doar două dosare penale duminică. În plus, au fost surprinse la secţiile de votare şi trimise acasă 15 persoane care aveau interdicţie de a-şi exercita dreptul de vot.

În ziua de 10 iunie a.c., cu ocazia alegerilor pentru autorităţile publice locale, structurile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Dolj, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au dislocat toate forţele disponibile pentru asigurarea unei bune desfăşurări a procesului electoral.

Din zecile de incidente semnalate pe tot parcursul zilei de duminică, de reprezentanţii unuia sau altuia dintre partidele implicate în competiţia electorală sau de simpli cetăţeni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj spun că s-au întocmit doar două dosare penale. Unul pentru dispariţia unui număr de 14 buletine de vot din Secţia de votare nr. 4 situată în satul Horezu-Poenari, din comuna Valea Stanciului, iar cel de-al doilea dosar vizează o infracţiune de împiedicare a exercitării dreptului de vot, înregistrată în localitatea Radovan. Au rămas însă multe plângeri ce nu au fost încă soluţionate, după cum recunosc reprezentanţii IPJ Dolj.

“Facem menţiunea că sunt în curs de verificare şi alte sesizări, iar în măsura în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură penală, vor fi înregistrate ca infracţiuni”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În plus, pe perioada în care au fost deschise secţiile de votare, atât în Craiova cât şi în judeţ au fost depistate nu mai puţin de 15 persoane care au încercat să voteze, asta în ciuda faptului că aveau interdicţie de a-şi exercita dreptul de vot prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile sau suferă de afecţiuni care le afectează capacitatea de exerciţiu.

După definitivarea procesului de vot şi după numărarea voturilor, oamenii legii au asigurat securitatea personalului birourilor secţiilor de votare şi a voturilor pe timpul transportului către locaţiile de predare, proces care s-a finalizat fără semnalarea vreunui eveniment negativ.