Geolgău: „În 1994 am luat-o de la zero, nu ne-am gândit să preluăm legal şi palmaresul Ştiinţei”

0
935

Componentul Craiovei Maxima a fost şi vicepreşedintele Asociaţiei Fotbal Club Universitatea Craiova, constituită în urmă cu 22 de ani

Una dintre gloriile Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, a comentat decizia Tribunalului Bucureşti în privinţa palmaresului Universităţii Craiova, declarând că aceasta a fost una conformă cu realitatea. „Eroul de la Bratislava”, Gheorghiţă Geolgău, a făcut parte ca vicepreşedinte din Asociaţia Fotbal Club Universitatea Craiova, constituită în 1994 şi a recunoscut că la vremea aceea nu s-a luat în calcul şi preluarea legală a palmaresului, culorilor şi siglelor Ştiinţei, acestea fiind recunoscute recent de instanţele din România ca aparţinând Clubului Sportiv Universitatea Craiova, fondat în 1948.

„Am fost vicepreşedintele Asociaţiei Fotbal Club Universitatea Craiova, constituită în 1994, iar Cămătaru era preşedinte şi pot să certific că atunci nu s-a preluat palmaresul Universităţii Craiova. Pur şi simplu nu ne-am gândit la asta, nu am ţinut cont de detalii. Nu ne imaginam atunci să se va ajunge în această situaţie, nu ştiam cât avea să conteze să preiei palmaresul, culorile, numele şi siglele, noi le-am folosit de la sine putere. Echipa aceea a luat-o practic de la zero, nu s-a preluat nimic de la clubul care a existat din 1948. Decizia Tribunalului Bucureşti este una firească şi nici la următoarele instanţe nu se poate schimba. Este aceeaşi situaţia ca la Steaua, unde CSA deţine palmaresul, recunoscut de instanţe. Noi, cei care am fost în acea asociaţie, ştim foarte bine ce s-a întâmplat, dar asta a fost situaţia atunci. Până la urmă, tot răul spre bine, fiindcă acum Universitatea Craiova aparţine oraşului, Clubului Sportiv şi nimeni nu mai poate să o mute din oraş, să-i schimbe culorile, sigla” a declarat Geolgău.

Geolgău a rememorat şi calificarea în premieră a unei echipe româneşti în semifinalele unei competiţii continentale: „Luna martie este una în care ne aducem cu plăcere aminte de rezultatele Craiovei Maxima. Acum 33 de ani, pe 16 martie, învingeam Kaiserslautern cu 1-0 şi obţineam calificarea în semifinalele Cupei UEFA, prin golul lui Negrilă care a făcut fericită întreaga Românie. În meciul tur, din Germania, am revenit de la 3-0 prin golul meu şi al lui Zoli Crişan, Dumnezeu să-l ierte, şi am păstrat vie speranţa că vom ajunge în premieră într-o fază atât de înaltă a cupelor europene“.