Luni, 14 martie, pe scena Teatrului Naţional din Craiova: „Depeche / Dance” – un spectacol marca Răzvan Mazilu

0
828

Răzvan Mazilu şi-a obişnuit publicul cu un gen de spectacol ce amestecă dansul cu teatrul, schimbând imaginea a ceea ce numim dans contemporan într-un performance foarte accesibil. Fie că este vorba de solo sau de adevărate desfăşurări de forţă, fie că dansează sau semnează doar coregrafia, numele lui Mazilu este garanţia acestui gen de spectacol ovaţionat de public. E dans, dar e, în primul rând, un demers cultural, antropologic chiar, pentru că e vorba de arta dansului, dar şi de muzică – muzica unei generaţii, a unei epoci, a unei lumi.

„Depeche/ Dance” – cel mai recent spectacol marca Răzvan Mazilu – va putea fi văzut şi la Craiova: luni, 14 martie, începând cu ora 19.00, în Sala „Amza Pellea” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Spectacolul face parte din programul „Dans la Odeon”, iniţiat în 2001 şi coordonat de celebrul dansator şi coregraf, şi a avut premiera în luna martie a anului trecut, la Bucureşti. Spectacolul pleacă de la muzica formaţiei britanice Depeche Mode şi transformă hiturile într-un pretext pentru un spectacol de dans care are ca temă dragostea şi singurătatea.

Zece dansatori mixează baletul clasic cu hip-hop-ul şi dansul contemporan. Astfel, alături de Răzvan Mazilu îi veţi putea vedea evoluând pe Laura Andrei, Bianca Patrichi, Judith State, Vanda Ştefănescu, Cristian Chiş, Mircea Ghinea, Levente Szasz, Florin Tănase şi Mihai Smărăndache.

Regizorul spectacolului „Depeche / Dance” este italianul Massimo Gerardi, unul dintre cei mai apreciaţi coregrafi europeni, decorul este realizat de Eveline Havertz, iar costumele sunt creaţia lui Răzvan Mazilu. Un spectacol „cool”, în ritm de concert, cu o trupă de buni dansatori, pe care merită să îl vedeţi. Biletele se găsesc la Agenţia TNC, la preţul de 50 de lei.

 

Potrivit dansatorului Răzvan Mazilu, ideea spectacolului „Depeche / Dance” i-a venit pe când se afla în Germania, la un spectacol montat de coregraful Massimo Gerardi. Acesta se numea Dances for the masses, parafrazând un titlu al albumului Music for the Masses al trupei Depeche Mode. «Generaţia mea a fost fană a formaţiei Depeche Mode. Am făcut acest proiect din nostalgie faţă de această epocă, de această formaţie, de muzica lor, care mi-a marcat adolescenţa şi tinereţea. Ţin minte că ne îmbrăcam Depeche, ne rupeam blugii ca să fim ca ei, aveam pălării şi purtam negru. Eram adevăraţi fani», a explicat Răzvan Mazilu.