“Dăruind, vei dobândi” şi “Craiova mea iubită”, la Liceul “Traian Vuia” din Craiova

0
27

Liceul “Traian Vuia” din Craiova a organizat a treia ediție a proiectului caritabil „Dăruind, vei dobândi!”, precum şi o altă manifestare culturală: “Craiova mea iubită!”.

Liceul “Traian Vuia” din  Craiova a organizat cea  de-a treia ediție a proiectului caritabil „Dăruind, vei dobândi!”, un eveniment de suflet care promovează solidaritatea, empatia și implicarea în sprijinul comunității. Proiectul include două activități esențiale din domeniul educației civice și al voluntariatului: Târgul de Toamnă 2024, care s-a desfășurat în luna octombrie și a avut drept scop strângerea de fonduri prin vânzarea produselor realizate de elevi, precum şi „Să dăruim Crăciunul!”, fiind valorificate fondurile strânse prin răspunsul la 27 de scrisori adresate lui Moș Crăciun de elevii Școlii Gimnaziale din Botoșești-Paia. În cadrul celei de-a doua activități, elevii și cadrele didactice de la Liceul Traian Vuia Craiova, în parteneriat cu IRIDEX Oltenia, au pregătit daruri pentru copiii din Botoșești –  Paia, transformând dorințele lor în realitate. Aceste scrisori au fost colectate prin campania „Dăruind Crăciunul!”, desfășurată de  Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația “Vasiliada”. Evenimentul culminant al proiectului „Dăruind, vei dobândi!” s-a desfăşurat  în prezența partenerilor, a elevilor și a invitaților speciali. Moș Crăciun, simbol al blândeții și generozității, va însoți echipa de voluntari la Școala Gimnazială Botoșești-Paia pentru a oferi cadourile mult așteptate de cei mici. „Ce poate fi mai înălțător decât să transformăm tristețea în bucurie, să aducem zâmbete acolo unde există greutăți? Faptele de milostenie ale Moșului ne inspiră să devenim, la rândul nostru, spirite ale generozității . Acest proiect reprezintă o dovadă a puterii comunității de a schimba destine și de a oferi o rază de lumină celor mai puțin norocoși”, a precizat prof. drd. Carmen Oprea, director al unităţii de învăţământ preuniversitar amintite.

Eveniment cultural de amploare 

Liceul “Traian Vuia” din  Craiova a organizat şi un alt eveniment cultural de amploare, în cadrul căruia a primit o donație constând în lucrări din expoziția de artă fotografică „Craiova mea iubită”, organizată de Primăria Municipiului Craiova, în colaborare cu Asociația Artiștilor Fotografi din România.
Expoziția, găzduită în perioada 27 mai – 03 iunie 2024, de Muzeul Cărții și Exilului Românesc, cuprinde 35 de lucrări fotografice remarcabile, care surprind frumusețile Craiovei prin ochii unor artiști de renume mondial: Rucsandra Călin, Cristi Floriganță, Mihai Murărețu, Mircea Georgescu și Silviu Cristian Mirescu. Aceste lucrări valoroase vor fi donate Liceului “Traian Vuia” și vor fi expuse permanent în spațiile culturale ale instituției, aducând o contribuție semnificativă la patrimoniul cultural al școlii.

Invitați speciali

-Din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România: Rucsandra Călin și Silviu Cristian Mirescu, artiști recunoscuți pe plan mondial.
-Din partea Muzeului Cărții și Exilului Românesc: Cristian Izvoranu.
-Din partea Camerei de Comerț și Industrie Dolj: dr. ing. Gabriel Vlăduț, președinte.

Cu această ocazie, Liceul Traian Vuia Craiova anunță și lansarea unui nou proiect educațional, în parteneriat cu Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova: înființarea unui fotoclub, coordonat de prof. Cristiana Popescu, prof. Doru Săpunaru și pr. prof. Florin Ionescu. Acest fotoclub va oferi elevilor un spațiu creativ în care își vor putea dezvolta competențele artistice, contribuind la formarea sensibilității și exprimării culturale, una dintre competențele europene cheie. „Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a îmbogăți patrimoniul cultural al școlii noastre și de a stimula creativitatea și pasiunea pentru artă în rândul elevilor. Suntem profund recunoscători artiștilor și organizatorilor pentru sprijinul oferit comunității noastre educaționale,” a declarat prof. Carmen Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *