S-au celebrat, ieri, 55 de ani de activitate a Fabricii de Bere din Craiova, eveniment la care au fost invitaţi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, prefectul de Dolj, Dan Diaconu şi unul dintre foştii directori, Virgil Boboc. Evident, alături de acesta, şi alţi foşti şi actuali angajaţi. Fabrica de Bere din Craiova, reper al industriei alimentare doljene, a fost construită de Întreprinderea Specială de Construcţii-Montaj din Craiova (ISCM), dar cu aport consistent al unor firme din străinătate. Inaugurarea obiectivului industrial a avut loc în ziua de 31 martie 1970, la festivităţi participând primarul Craiovei din epocă, Ion Zăvăleanu, ing. Constantin Tudor, secretar judeţean cu probleme economice (avea să ajungă, pentru o scurtă perioadă, prim-secretar, în 1987), ing. Constantin Trandafir, directorul Fabricii de Bere, ing. Ilie Bădicuţ, director general al Întreprinderii Speciale de Construcţii-Montaj Craiova, reprezentanţi ai unor unităţi economice şi social-culturale. Bineînţeles, evenimentul a fost marcat în presa locală. Unul dintre argumentele solide ale amplasării Fabricii de Bere la Craiova a fost calitatea apei potabile aduse de la Izvarna. S-au avut în vedere două linii tehnologice, cu o capacitate de 384.000 litri bere zilnic, de diverse sortimente. Anual se intenţiona producerea a 400.000 hectolitri bere în cinci sortimente: bere blondă, bere cazino, bere specială, bere porter şi bere caramel. În 2003, firma olandeză Heineken a cumpărat capacităţile de producţie de la Brau Union, iar în 2007 achiziţionarea a fost definitivă.
















