Astăzi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a avut loc premierea elevilor doljeni care, în acest an, au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Au fost cinci elevi premiaţi la Evaluare şi zece la BAC, premiile fiind acordate de Ministerul Educaţiei. Faţă de anii precedenţi , valoarea în bani a acestora a crescut, de aici şi întârzierea cu care au fost întârziate premierile. Cu toţii merită felicitări, alături de profesorii care i-au îndrumat şi de părinţi.
Învăţământul doljean nu duce lipsă de elevi inteligenţi, care obţin rezultate bune la învăţătură, fie la Olimpiade, fie la Examenele Naţionale. Astăzi, cei zece tineri, care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, au fost răsplătiţi de Ministerul Educaţiei, cu premii în bani: câte 2.000 de lei, comparativ cu 1.000 de lei în anii precedenţi, pentru Evaluarea Naţională, şi câte 5.000 de lei, faţă de 3.000 de lei la Bacalaureat. Premierea a fost făcută de prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al ISJ Dolj şi de prof. Irina Ştefana Broscaru, inspector general – adjunct. “Este un eveniment deosebit în viaţa şcolii doljene, după perioada grea de pandemie. Suntem aici pentru a-i felecita pe elevi, în primul rând, dar şi pe părinţe lor şi cadrele didactice care i-au îndrumat. An de an, a crescut numărul acestora. Cu toţii sunt modele de urmat. Premiaţii de astăzi au depus eforturi de-a lungul anilor, de multe ori poate şi-a sacrificat timpul liber, n-au mai ieşit cu prietenii”, a precizat Daniel Alexandru Ion. La rândul său, Irina Ştefana Broscaru a menţionat: “Simt un sentiment de mândrie în aceste momente. Aţi adus Doljul pe harta judeţelor cu rezultate foarte bune la Examenele Naţionale. Sunteţi adevăraţi campioni. A fost o muncă de echipă – elev, părinte – profesor – şi ştiu că nu v-a fost uşor. Vă doresc să rămâneţi în România, fiindcă avem nevoie de competenţe”.
Lauri cuveniţi campionilor
Numele “maximilor” trebuie menţionate, deoarece reprezintă repere pentru ceilalţi elevi, fiind de admirat, iar toţi s-au gândit că banii primiţi îi vor investi în propria educaţie şi în vacanţe. Iată-i pe cei 15 “magnifici”: EVALUAREA NAŢIONALĂ: Dinu Alexia Maria, Dumitraşcu Francesca Antonia, ambele de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova; Holdiş Alexia Maria, Popescu Denisa Gabriela – amândouă de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Romanescu” din Craiova; Amza Laura Gabriela – Şcoala Gimnazială “Traian ” din Craiova. BACALAUREAT: Ştefănescu Mihnea Andrei – Colegiul Naţional “Carol I”, Ciocan Diana Gabriela , Cioi Ioana Giuliana, Guţescu Andreea Izabela – toate trei de la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Firţa Rareş Mircea, Mirescu Andra Maria Elena, Mocanu Andreea Eliza , Trancă Mara Teodora – toţi de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” , Graure Dariana Gabriela şi Neguţ Diana Mihaela, ambele de la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu “. Iată şi câteva scurte impresii ale campionilor. “A fost destul de greu, în aceşti patru ani. Banii primiţi îi voi folosi pentru a-mi continua educaţia” – Guţescu Andra Izabela; “Am depus eforturi în liceu, dar am ştiut să îmbin învăţătura cu ieşirile cu prietenii. O parte din bani o voi păstra pentru vacanţă, iar cealaltă pentru procurarea de cărţi” – Cioi Ioana Giuliana; “Am muncit în toţi anii de şcoală, a fost greu să fiu constantă. Încă nu m-am gândit ce voi face cu suma primită”- Amza Laura Gabriela; “Nu a fost aşa greu cum mă aşteptam, în ultimul an. Voi investi banii în educaţie şi în pictură, o pasiune a mea” – Dumitraşcu Francesc Antonia. nu putem decât să le adresăm felicitări şi consideraţie tuturor.