Acum e consilier local! Fostul edil din Giurgiţa are „verde” să intre în Primărie

0
379

Magistraţii Tribunalului Dolj au decis, ieri, că fostul primar al comunei Giurgiţa, Valentin Mitrică, poate să intre în sediul Primăriei din localitate. Instanţa a avut un motiv întemeiat ca să-i înlăture parţial interdicţia fostului edil: bărbatul este acum consilier local şi trebuie să participe la şedinţele de Consiliu Local şi la cele ale comisiei din care face parte.

Valentin Mitrică

Pe 5 iulie a.c., la ultimul termen al procesului în care Valentin Mitrică, fostul primar din Giurgiţa, este judecat pentru abuz în serviciu în formă calificată, delapidare şi fals intelectual, împreună cu Marin Nica, fost contabil al Primăriei Giurgiţa, Mitrică a cerut din nou instanţei să i se înlăture interdicţia de a se deplasa la sediul şi în sediul părţii vătămate, constituită şi parte civilă în procesul penal, respectiv Primăria Giurgiţa. Reamintim că cei doi au fost arestaţi în vara anului trecut, iar în februarie anul acesta Judecătoria Segarcea i-a eliberat din arest, însă l-a obligat pe Mitrică să nu se apropie de angajaţii Primăriei, să nu intre în sediul Primăriei Giurgiţa şi să nu mai desfăşoare activitatea de primar.

Săptămâna trecută Judecătoria Segarcea i-a respins solicitarea, admiţând doar cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu obligarea de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată. Fostul edil a făcut recurs împotriva deciziei Judecătoriei Segarcea, soluţionat ieri de Tribunalul Dolj. Judecătorii de aici au decis să-i dea voie lui Mitrică să intre în Primărie pentru că este… consilier local. Deşi pare incredibil, în condiţiile în care este judecat pentru mai multe infracţiuni, la alegerile din luna iunie Valentin Mitrică a candidat, din partea UNPR, pentru un nou mandat de primar. A pierdut, însă  n-a rămas cu mâna goală, ci s-a ales cu un loc de consilier local.

Din cauza interdicţiei pe care o avea, bărbatul n-a putut participa la nici o şedinţă până acum. Ieri însă, judecătorii de la Tribunal au admis recursul lui Mitrică şi au desfiinţat, parţial, interdicţia impusă de Judecătoria Segarcea. Magistraţii au hotărât ca acestuia să i se permită accesul numai în zilele şi la orele când se desfăşoară şedinţele Consiliului Local Giurgiţa şi ale comisiei din care face parte.