
Am pus accent pe modul în care decurg aceste discuții în Parlament, pentru că se încearcă ca tot ceea ce înseamnă emisii, chiar și cele din transporturi să fie discutate doar în Comisia pentru mediu, ceea ce nu este corect pentru că această comisie ține cont doar de nivelul emisiilor, fără a ține cont de ceea ce înseamnă industrie, competitivitate, locuri de muncă sau posibilitatea reală de a atinge țintele de mediu”, consemnează eurodeputatul român.
Marinescu este de părere că de la nivelul Comisiei, lucrurile s-ar putea rezolva mai ușor pentru că viitoarea reglementare poate cuprinde la nivelul bazei legale, articole din Tratatul de funcționare a UE care să se refere la mediu, dar și la transport astfel încât competența să poată fi partajată în PE și să putem avea un cuvânt de spus în această direcție. “În acest an vor veni în PE multe reglementări, precum cea pentru combustibili, dar și cea pentru revizia rețelelor de transport, propunerea pentru noile nivele de emisii generate de automobile, pentru comerțul cu certificate în aviație și în transportul maritim asupra cărora și Comisia pentru transport trebuie să poată avea un cuvânt mare de spus. În Comisia pentru transport avem un mic dezechilibru, pentru că doamna președinte al comisiei este membru al grupului Verzilor și preferă că aceste discuții să fie purtate în Comisia pentru mediu. Deși, această funcție solicită să uiți de orientarea politică personală sau a grupului parlamentar din care faci parte și să ții cont doar de poziția Comisiei pe care o conduci, poziție care se stabilește împreună cu coordonatorii de la toate grupurile politice sau chiar prin vot în plenul comisiei.
Să sperăm că lucrurile se vor îmbunătății în perioada următoare și că discuțiile în contradictoriu pe care le-am purtat până acum, cu doamna președinte al comisiei vor avea efect.
Mă bazez mult și pe dialogul constant pe care îl am cu doamna Comisar Adina Vălean, dialog extrem de important”, a mai spus deputatul european.