Ştiinţa, pe sistem „Turbo” Dzambic

1
389

Coordonatorul echipei de baschet a reuşit un meci magnific la Sibiu, unde alb-albaştrii s-au impus categoric

Echipa masculină de baschet a Craiovei se află într-o pasă formidabilă, începând returul cu 6 victorii consecutive şi s-a apropiat de liderul netulburat până acum, Municipal Oradea. Fosta echipă a lui Andelko Mandic a pierdut în etapa a 21-a a Ligii Naţionale, în timp ce actuala sa formaţie s-a impus categoric într-o deplasare considerată dificilă, la Sibiu, unde gazdele tânjeau către un succes care să-i menţină cu şanse pentru play-off. Băieţii săi au abordat jocul aşa cum anunţase antrenorul sârb, ca pe finală, iar diferenţa la sfârșit a fost confortabilă, de 22 de puncte. La fel ca în ultimele meciuri, Ştiinţa a fost încurajată la Sibiu de câteva zeci de fani, care au sărbătorit la final succesul alături de jucători şi staff-ul tehnic. După un prim sfert câştigat de craioveni, pe tabela de marcaj se menţinea totuşi echilibrul, însă diferenţa s-a făcut în debutul sfertului secund prin 3 aruncări din afara semicercului semnate de Hallik, Dzambic şi Habus. Până la pauză, băieţii lui Mandic aveau să-şi asigure 15 puncte avans şi să abordeze liniştiţi partea secundă, pe care au început-o cu un „run” de 5-0, care avea să stabilească câştigătoarea. MVP-ul partidei a fost „Turbo” Rade Dzambic, care a lipsit de pe teren doar 2 secunde, reuşind 21 de puncte şi 10 pase decisive pentru un „double double”, completat cu 3 recuperări defensive. Nu s-a lăsat mai prejos compatriotul său Darko Habus, care a punctat de 5 ori din afara semicercului, spre disperarea gazdelor. Drăguşin a ratat destul de mult la „libere”, însă a fost suplinit excelent de estonianul Hallik, care cu 3 reuşite de la peste 6,25 metri a uimit asistenţa. De la gazde a ieşit în evidenţă doar Lee Christopher, liderul recuperatorilor din Liga Naţională, care şi-a trecut în cont cel de-al şaptelea „double double” al sezonului.

„Sperăm să rămânem invincibili cât mai mult”

După meciul în care craiovenii s-au impus în toate cele 4 sferturi nu puteau exista nemulţumiri în echipa craioveană. „Un meci foarte bun al băieţilor, care au fost extrem de motivaţi. În pofida rezultatului final, partida a fost una foarte disputată”, s-a mărginit să declare managerul echipei craiovene, Marius Toma. Nikola Djurasovic a apreciat forma de senzaţie a coechipierului Rade Dzambic, iar despre joc a declarat: „Am controlat meciul de la început până la sfârşit, am demonstrat că suntem o echipă bună, care ştie să se mobilizeze la meciurile importante. Nu am pierdut nici un meci în 2013 şi sper să fim invincibili cât mai mult timp. Le mulţumim fanilor, care au fost alături de noi şi la acest meci din deplasare. Cu BC Mureş va fi un meci foarte greu, dar sperăm să câştigăm cu ajutorul spectatorilor, care vor umple din nou Sala Polivalentă”. De partea cealaltă, antrenorul Milorad Perisic era devastat la final, recunoscând că echipa sa nu mai are şanse la play-off: „Nu a mers nimic, chiar dacă am depus mult efort, ne cerem scuze publicului. Şansele la play-off sunt acum aproape compromise”. Unul dintre titularii Sibiului, românul Mihai Paul, a considerat că spiritul de echipă al Craiovei a fost decisiv: „Craiova şi-a dorit mai mult victoria şi a câştigat datorită jocului colectiv, îşi merită locul din clasamanet. Nu pot să dau vina pe arbitraj atunci când diferenţa este de 22 de puncte”.

Derby-ul cu BC Mureş este duminică seara

Următorul joc al trupei lui Andelko Mandic este programat duminică seara, de la ora 20, în Sala Polivalentă din Bănie, contra ocupantei locului 3, BC Mureş, una dintre echipele care i-au învins pe alb-albaştri în acest sezon. Pentru acest joc, conducătorii echipei craiovene fac apel la toţi suporterii să vină îmbrăcaţi în alb, demarând astfel campania „Cei în alb câştigă întotdeauna”. În etapa a 21-a au fost programate jocurile: Energia – Timba Timişoara 102 – 78, CSM Bucureşti – CSS Giurgiu 94-74, BC Mureş – Farul 83-55, Mobitelco – Gaz Metan Mediaş 59-84, Municipal Oradea – Asesoft Ploieşti 77-91, BCM Piteşti – BC Timişoara 76-65, iar Dinamo – Miercurea Ciuc se joacă astăzi. Clasamentul Ligii Naţionale: 1. CSM Oradea 39p, 2. Universitatea Craiova 37p, 3. BC Mureş 36p, 4. Gaz Metan Mediaş 36p, 5. CSM Bucureşti 35p, 6. Mobitelco 35p, 7. BC Timişoara 34p, 8. Asesoft 35p, 9. Energia 32p, 10. Atlassib 31p, 11. BCM Piteşti 31p, 12. CSS Giurgiu 28p, 13. Timba 26p, 14. Farul 24p, 15. Ciuc 23p, 16. Dinamo 21p.

 

Liga Naţională, etapa  a 21-a

Atlassib Sibiu – SCM Universitatea Craiova 68-90 (17-20, 17-29, 16-19, 18-22)

Sibiu, Sala „Transilvania”, spectatori: 1.000.

Atlassib: Gruev (10 puncte), Austin (9), Crăciun (5), Lee (16), Paul (7). Au intrat: Ambres (13), Griskenas (7), Knutson (1), Aktaş. Antrenor: Milorad Perisic.

Universitatea Craiova: Dzambic (21), Habus (21), Drăguşin (8), Seals (15), Bureau (8). Au intrat: Hallik (10), Djurasovic (7), Orbeanu şi Petrişor. Antrenor: Andelko Mandic.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.