11.000 de elevi învaţă să aibă grijă de sănătatea dinţilor

0
549

Programul Şcolar Colgate, un amplu demers educaţional al companiei Colgate-Palmolive România, a ajuns în judetul Dolj. 11.000 de elevi din clasele primare din 60 de unităţi de învăţământ vor învăţa de la voluntarii Crucii Roşii şi de la reprezentanţii Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

colgate 1Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate a devenit deja o tradiţie în ţara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediţie. Din 1993, de la lansarea programului în România, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de educaţie pentru sănătate şi de produse de îngrijire pentru igiena orală.

Începând din anul 2015, Programul Şcolar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi cu şcoli primare din întreaga ţară. Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de judeţe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1.500 de voluntari ai Crucii Roşii şi de cadre didactice. Aproximativ 50% din copiii implicaţi în program anul acesta sunt din mediul rural sau oraşe mici.

Lecţii de igienă orală

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roşie din ţară, Colgate va ajunge în alte 10 judeţe în aceasta primăvară, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecţiilor din şcoli, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educaţional  „Dr. Măseluţă şi Supereroii dinţilor sănătoşi”. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor şi sănătos: periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuţei de dinţi la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist şi adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roşii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toţi copiii prezenţi fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecţiile de igienă orală sunt completate de informaţii privind importanţa spălării mâinilor, astfel încât cei mici să fie protejaţi de afecţiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

La finalul lecţiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţă şi pastă de dinţi Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinţi, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic şi produse Protex pentru igiena mâinilor.

200.000 de elevi din toată ţara, implicaţi în program

colgateParte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate© a ajuns la 26 de ediţii de la prima implementare în România. În perioada 1993 – 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaţionale şi a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de peste 5.600.000 de copii, la care se vor adăuga anul acesta aproximativ 200.000 de elevi din şcolile de pe întreg teritoriul ţării, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educaţie orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar şi activităţi ale studenţilor stomatologi din ţară. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Ediţia 2016-2017 a Programului Şcolar Colgate, organizat în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, a fost demarată în luna octombrie 2016 şi continuă acum cu a doua etapă. Până în prezent, zeci de mii de elevi din Arad, Braşov, Brăila, Galaţi, Maramureş, Sălaj, Teleorman, Timiş, Alba, Buzău, Călăraşi, Harghita, Mehedinţi, Iaşi şi Vrancea au putut beneficia de lecţii privind igiena orală susţinute de voluntarii Crucea Roşie şi au primit produse de îngrijire pentru a continua acasă regulile învăţate la clasă.