„Ştiu că limba engleză este de folosinţă, dar limba germană constituie un plus”

0
616

Sala de festivităţi a Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova a fost, ieri, gazda unei acţiuni deosebite: premierea elevilor de clasa a X-a , care au absolvit un program promovat în colaborare cu Germania, în sistem bilingv, conform căruia li se va echivala examenul de Bacalaureat. La decernarea diplomelor au fost prezenţi atât Excelenţa Sa, Cord Meier – Klodt, ambasadorul Germaniei în România, cât şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice la Bucureşti şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Învăţământul bilingv – româno-german, promovat prin colaborarea cu statul german, a dat rezultate la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Ieri, 16 absolvenţi ai clasei a X-a au primit diplomele internaţionale „DSD Programm”, nivelul B1, conform cărora li se va echivala examenul de Bacalaureat. „Este un proiect foarte important, cu care ne mândrim şi toţi aceşti copii sunt convins că vor avea rezultate şi în viitor. Nu putem decât să mulţumim Germaniei, pentru sprijinul acordat, şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, fiind onoraţi de prezenţa, astăzi în unitatea noastră, a ambasdorului Germaniei şi a altor oficialităţi, cei care vor face şi premierea”, a precizat prof.  Liviu Cotfasă, director al Colegiului Naţional „Elena Cuza”. Prezentă la acţiunea festivă, prof. Monica Leontina Sună, inspector general al ISJ Dolj, a menţionat: „Sunt onorată, fiind şi fostă elevă al acestui Colegiu, că s-a dus faima învăţământului de aici. Voi, elevii, sunteţi ambasadorii noştri, oriunde aţi merge în lume”. De departe, Excelenţa Sa , Cord Meier – Klodt, ambasadorul Republicii Germania în România, a fost prinipalul oficial prezent la premiere. Foarte volubil, vorbind o limbă română cât se poate de inteligibilă, nu a avut niciun fel de complex şi s-a arătat foarte volubil: „Vă mulţumesc foarte mult pentru această primire şi mărturisesc că nu am mai primt atâtea plauze, într-un asemenea cadru. Deja, auzisem la Bucureşti despre rezultatele obţinute aici. Ştiu că limba engleză este de folosinţă, dar limba germană constituie un plus, este o cheie cu care se poate deschide viitorul. Aş vrea să rămâneţi împreună cum aţi fost şi pe scenă (elevii au susţinut un program artistic, atât în limba germană, cât şi prin dansuri populare româneşti – n.r.)”.

La manifestare au mai fost prezenţi Swantje Kortemeyer, din cadrul Ambasadei Germaniei, şi Fabrice Liesegang, responsabil de Programul DSD, cel care a mai fost la Craiova, când a înmânat diplome pentru elevii de cls.a XII, conform cărora pot fi admişi la Universităţile din Germania. La finalul întâlnirii, s-auînmânat plachete între directorul de la „Elena Cuza” şi ambasador, iar Excelenţa Sa a semnat în cartea de onoare a Colegiului.