Muzica şi voia bună – coordonatele principale ale „Zilelor comunei Melineşti”

0
620

Joi, 8 septembrie 2011, s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a manifestării „Zilele comunei Melineşti”. Ca în fiecare an, la Grupul Şcolar „Alexandru Macedonski” din localitate s-au adunat fiii satului. Doctori, profesori, poliţişti, directori de bănci, antrenori de fotbal, toţi din Melineşti sau din satele alăturate, emoţionaţi, salutau în stânga şi dreapta persoane pe care nu le văzuseră de ceva vreme. Autorităţile locale au încercat să aducă şi în acest an bucurie pe chipurile cetăţenilor şi le-au organizat un spectacol folcloric de zile mari. Muzica şi voia bună au fost coordonatele principale ale sărbătorii.

La ediţia din acest an a „Zilelor comunei Melineşti” numărul participanţilor s-a dovedit a fi mult mai mare comparativ cu anii trecuţi. Oamenii au prins gustul distracţiei şi, de la an la an, tot mai mulţi vin să se bucure de programul pregătit de autorităţi. „Suntem la a III-a ediţie, iar în acest an numărul participanţilor a fost mai mare. S-au obişnuit cu sărbătoarea şi vin tot mai mulţi. Ne bucurăm că reuşim chiar şi pe timp de criză să le oferim aceste momente de sărbătoare şi suntem fericiţi că au venit oameni de toate vârstele, chiar foarte mulţi tineri”, a declarat Ana Ceană, primarul comunei Melineşti.

Şi numărul oficialităţilor care au luat parte la sărbătoare a crescut. Din partea conservatorilor a fost la Melineşti chiar preşedintele partidului, Daniel Constantin, însoţit de o delegaţie de la centru. Liberali au fost reprezentanţi de Mihai Voicu şi Dan Mogoş. Cea mai numeroasă delegaţie a fost cea a PSD Dolj, formată din deputatul Petre Petrescu, senatorul Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, însoţiţi de consilieri judeţeni şi preşedinţi de organizaţii din alte localităţi.

„Niculina Stoican a făcut un adevărat spectacol”

Pe scena amenajată pe terenul de fotbal al Grupului Şcolar „Alexandru Macedonski” au urcat artişti cunoscuţi, acompaniaţi de Taraful lui Streaţă: Ionela Streaţă, Camelia Bălmău, Valentin Sanfira, Vasile Ciobanu, Cristi Bănăţeanu. Se pare totuşi că cea mai aşteptată a fost cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican, care a ţinut un adevărat recital. „Am avut alături de noi Taraful lui Streaţă şi cunoscuţi cântăreţi de muzică populară, cărora doresc să le mulţumesc din inimă. Au reuşit, ca în fiecare an, să îi facă pe oameni să încingă hore şi să se simtă bine. Niculina Stoican a făcut un adevărat spectacol, şi cred că a fost cel mai aşteptat solist. Trebuie spus că am reuşit să organizăm această manifestare fără să ne atingem din banii publici. Asta pentru că şi eu, şi consilierii locali am reuşit să convingem câţiva oameni să ne sponsorizeze”, a spus Ana Ceană.

O sărbătoare de regăsire a fiilor satului

Când s-a hotărât să ţină sărbătoarea Fiii satului, Ana Ceană a dorit să-şi exprimăm preţuirea pentru cei care, deşi au plecat şi trăiesc pe alte meleaguri, mai mult sau mai puţin îndepărtate, nu şi-au uitat locul de baştină, părinţii, casa, prietenii, clipele frumoase ale copilăriei de la Melineşti. „Dorim în felul acesta ca şi la Melineşti, ca de altfel în atâtea localităţi ale României, această sărbătoare a satului să fie o regăsire a fiilor acestuia, o afirmare a spiritului nostru, a tradiţiilor noastre”, a fost mesajul Anei Ceană, primarul comunei Melineşti, către cei prezenţi.

Prin astfel de manifestări se doreşte îmbogăţirea spirituală şi materială a comunei, creşterea prestigiul localităţii, a valorilor şi renumelui câştigat între localităţile din Valea Amaradiei şi nu numai. „Ştim bine că, oriunde ar fi, cei din Melineşti se gândesc mereu la tot ce reprezintă material şi spiritual viaţa comunităţii noastre şi că, atât cât le-a stat în putere, au contribuit la bunăstarea şi renumele localităţii. Dovada ataşamentului lor este că au venit la această sărbătoare. Şi pentru asta le mulţumim”, a mai spus Ana Ceană.