Omida păroasă (Hyphantria Cunea) pare să fi devenit duşmanul numărul unu al autorităţilor locale, dat fiind faptul că zonele verzi din cartierele Băniei au fost invadate de acest dăunător vorace, care a devorat, la propriu, frunzele pomilor fructiferi. Şi nu numai. Acelaşi fenomen se înregistrează pe tot întinsul judeţului Dolj. Dacă pentru exterminarea omizilor, care au făcut ravagii în spaţiile verzi din oraş, reprezentanţii Primăriei Craiova au dat directive pentru efectuarea tratamentului fitosanitar recomandat, de combaterea “duşmanului păros” care a distrus pomii de pe marginea drumurilor judeţene se ocupă Societatea Comercială de Lucrări, Drumuri şi Poduri (SCLDP) din subordinea Consiliului Judeţean Dolj, care a demarat deja o amplă acţiune în acest sens.
“La nivelul judeţului Dolj, a existat în această perioadă un atac al omizilor păroase şi ar trebui să existe un tratament pe măsură pentru exterminare lor, din partea tuturor celor implicaţi în acţiune de combatere a acestor insecte. Din păcate, în foarte multe localităţi doljene banii sunt insuficienţi, iar Consiliul Judeţean Dolj poate să acţioneze pe surse proprii doar la pomii care se află de-a lungul drumurilor judeţene. Am avut deja o discuţie cu conducerea SCLDP şi am declanşat o acţiune care se va desfăşura în toată această săptămână şi atât timp cat va fi nevoie. Pentru ca efectul să fie unul eficient, acţiunea ar trebui să se producă în etape succesive. Situaţia nu este cu nimic diferită de alţi ani, numai că altădată implicarea a fost concomitentă şi s-a văzut un rezultat mai bun”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
SCLDP va aplica tratamente asupra pomilor fructiferi de pe drumurile judeţene situate în extravilanul comunelor Perişor, Cioroiaşi, Siliştea Crucii, Urzicuţa, Afumaţi, Negoi, Rast, Băileşti, Giubega, Izvoare, Galicea Mare, Seaca de Câmp, Poiana Mare, Desa, Ciupercenii Noi, Calafat şi Maglavit, acţiunea desfăşurându-se în perioada 7-15 septembrie.