În acest an, în Dolj, 64 de posturi titularizabile în învăţământul preuniversitar

0
1144

S-a reluat procesul de desfăşurare a concursului pentru ocuparea catedrelor vacante, inclusiv titularizarea, cea care interesează cel mai mult pe majoritatea cadrelor didactice, atât pe perioadă determinată, cât şi nedeterminată. Pentru „titularizare”, în Dolj, sunt disponibile 64 de posturi, la diferite discipline, cele mai multe fiind, ca în fiecare an, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova (41). În Dolj, sunt trei centre de depunere a dosarelor, care sunt şi Centre de examen, proces care se va desfăşura în perioada 9 – 16 iulie – Liceul Energetic, Liceul „Matei Basarab” şi Liceul „Traian Vuia”, toate din Craiova. Proba scrisă va avea loc în data de 29 iulie.

A început depunerea dosarelor pentru ocuparea posturilor vacante în învăţământul preuniversitar, scoase la concurs, conform calendarului de mobilitate a personalului din învăţământ, aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. „Sunt trei Centre în Craiova, pentru depunerea dosarelor, care sunt şi centre de examen. Arondarea pe discipline este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, pentru posturile vacante, atât pe perioadă determinată, cât şi pe cea nedeterminată. Validarea dosarelor încercăm să o facem chiar la depunerea acestora, pentru a evita pierderea de timp a candidaţilor”, a precizat prof.  Alexandru Gîdăr, inspector general adjunct al ISJ Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Mobilitate a Personalului Didactic .

Posturi noi, titularizabile, la şcoli de elită ale Craiovei

Ceea ce interesează foarte mult este numărul locurilor titularizabile în Dolj. În Acest an, sunt scoase la concurs 64 de posturi – 41 la „Educaţie muzicală” (Liceul de Arte „Marin Sorescu”), şase pentru învăţători, trei pentru educatori, cinci la Palatul copiilor şi Cluburile arondate acestuia, cinci la instruire practică şi câte unul la Matematică, Informatică, Fizică şi Chimie. „Am reuşit să scoatem, în acest an, la concurs, cinci posturi de învăţători, pentru o perioadă viabilă de patru ani, la şcoli de elită ale Craiovei – Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” (două) , Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” (unul), Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” (unul), Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” (unul). Există, în acest an, posibilitatea ca acele cadre didactice care sunt titulare, pe o perioadă viabilă de patru ani, la o şcoală din judeţ, să poată da examen şi la o unitate de învăţământ din Craiova, dar nu posturile care sunt pentru suplinitori. Acestea trebuie să ia minimum nota 7,00 şi vin, apoi, la distribuire, în ordinea descescătoare a mediilor”, a mai menţionat Alexandru Gîdăr.