Tabără de vară pentru copiii nevoiaşi din Parohia Ciutura

0
416

În perioada 21 iunie – 11 septembrie, la Centrul Cultural-Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din localitatea Durău, judeţul Neamţ, sunt organizate tabere de vară pentru aproximativ 1.300 de copii si tineri, beneficiari ai proiectului „Alege şcoala!” derulat de Asociaţia World Vision România şi Patriarhia Română în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Vest şi Nord-Vest. Printre beneficiari se numără şi 25 de copii de la Centrul de catehizare „Sfânta Muceniţă Tatiana Diaconiţa” din Parohia Ciutura, judeţul Dolj, care vor merge la Durău în perioada 12-16 iulie, însoţiţi de coordonatorul Centrului, preotul Marius Bârlădeanu.

„Este un lucru minunat că tinerii noştri vor putea socializa, vor intra în legătură cu tineri din toată ţara, vor lega prietenii, se vor ruga împreună, se vor delecta împreună, într-un cuvânt vor trăi bucuria de a cunoaşte oameni şi locuri noi şi sunt convins că ne vom întoarce din această tabără de vară mai bogaţi sufleteşte şi mai râvnitori spre a lucra în continuare pentru ajutorarea aproapelui nostru aflat în nevoie”, a declarat părintele Bârlădeanu.

Centrul de catehizare „Sfânta Muceniţă Tatiana Diaconiţa” a fost înfiinţat în anul 2004 ca răspuns la problemele sociale existente în Parohia Ciutura. S-a început cu asistenţa la domiciliu a bătrânilor, apoi au fost vizaţi copiii aflaţi în risc de abandon şcolar. Tot în această perioadă a fost înfiinţat şi un mic cabinet medical cu un medic care, mai bine de cinci ani, a acordat asistenţă medicală gratuită persoanelor nevoiaşe. În cadrul Centrului funcţionează şi o bibliotecă de carte universală ce cuprinde la ora actuală peste 500 de volume.

«Ne-a bucurat faptul că pe lângă cei 25 de copii cuprinşi în proiectul „Alege şcoala!”, la activităţile noastre au participat în mod constant peste 40 de copii care au dorit să fie cu noi la slujbele religioase, la lecţiile de cateheză şi la activităţile instructiv-educative pe care le-am desfăşurat, cum ar fi excursii, jocuri interactive sau pelerinaje. A fost pentru noi un feed-back extraordinar care ne-a încurajat permanent să continuăm. Mai mult, copiii au adus la Centrul nostru şi pe părinţi, ba chiar şi pe bunici în câteva cazuri», a mai precizat părintele Marius Bârlădeanu.