Ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, sprijiniţi de „mascaţi” de la IPJ Dolj şi IJJ Dolj au descins, ieri, la 21 de locuinţe (20 în Craiova şi una dintr-o localitate învecinată), într-o acţiune vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic intern de droguri de risc şi de etnobotanice. Suspecţii cumpărau produsele etnobotanice şi drogurile din Slatina, dar şi din străinătate, şi le vindeau în barurile şi cluburile din Craiova, o bună parte din cumpărători fiind tineri care au ajuns la spital în urma consumului acestor substanţe. Oamenii legii au ridicat peste 10 membri ai grupării şi au identificat în jur de 150 de consumatori, cu toţii fiind duşi la sediul DIICOT Craiova pentru audieri.
Zeci de „mascaţi” de la IPJ Dolj, dar şi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj au sunat, ieri-dimineaţă, „deşteptarea” la 20 de adrese din Craiova şi la încă una dintr-o comună învecinată, la persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc. Una dintre adresele la care s-au oprit oamenii legii a fost pe strada „Câmpia Islaz” nr. 11, de unde, după mai multe ore petrecute în interior în căutarea probelor, mascaţii au ridicat mai multe persoane de etnie romă, suspectate de aderare la această grupare infracţională.
Potrivit unui comunicat al DIICOT Craiova, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, suspecţii constituiţi într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat atât de pe raza municipiului Slatina cât şi din străinătate, diferite cantităţi de droguri de risc precum şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Craiova. În cauză au fost identificate circa 150 de persoane care consumau astfel de substanţe şi care urmează să fie audiate de procurori”. Atât membrii grupării, cât şi consumatorii, între care sunt mulţi tineri ce au consumat substanţe etnobotanice, au fost duşi, rând pe rând, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, iar la acţiune au mai participat şi poliţişti de la SCCO Mehedinţi şi Olt, dar şi de la BCCO Piteşti.
La una din adrese se comercializeaza aceste droguri de un an de zile, fara ca nimeni sa ia vreo masura. a mai fost o descindere a politiei si dupa cateva ore traficantii s-au intors si si-au continuat activitatea.
la fel se va intampla asi acum, sunt sigur.
aia pe campia islaz vand iara =))) halal lege aveti ma taica daca dupa ce dau mascatii peste ei dupa cateva ore vand iara…
Comments are closed.