Săndoi: „La Târgu Mureş luptăm pentru locul 2”

0
77

Antrenorul Universităţii Craiova spune că echipa este motivată înaintea derby-ului de podium cu AŞA Tg. Mureş

Universitatea Craiova a plecat ieri spre Târgu Mureş, via Sibiu, în perspectiva jocului de mâine cu AŞA, considerat de Emil Săndoi este un derby al podiumului şi totodată unul al echipelor nou promovate. „Va fi un joc interesant, prin prisma a ceea ce au arătat cele două formaţii în acest campionat. Este un derby între două echipe nou-promovate, dar mai cu seamă un derby de podium. AŞA a pierdut doar două puncte în retur, fiind neînvinsă acasă în acest campionat. De asemenea, noi nu am mai pierdut de 19 meciuri iar în deplasare tot în retur am înregistrat 3 victorii şi un egal AŞA a arătat şi în Giuleşti că are maturitate în joc, că ştie să speculeze greşelile adversarului, au mulţi jucători valoroşi şi o atmosferă bună în lot. Le-au lipsit Mureşan şi N’Doye în ultimele meciuri, iar acest lucru nu s-a văzut în jocul lor, fiindcă au jucători în lot de aceeaşi valoare. Suntem însă încrezători că putem continua parcursul bun, am discutat cu jucătorii despre importanţa acestui meci şi dacă vom câştiga putem intra în lupta pentru locul secund” a declarat tehnicianul Craiovei.
Săndoi spune că este prematur să se vorbească despre titlu în Bănie: „Ne grăbim când vorbim de titlu la Craiova, trebuie să rămânem realişti şi să ne concentrăm pe actuala stagiune, fiindcă putem termina pe un loc cât mai bun, iar acesta ar aduce bani importanţi pentru bugetul clubului. Vom vedea ce se va întâmpla în vară, noi avem în vizor mai mulţi jucători buni din campionatul nostru, dar să vedem ce putem aduce”.

Băluţă: „E cea mai dificilă deplasare”

Mijlocaşul Alexandru Băluţă spune că la Târgu Mureş va fi cea mai dificilă deplasare din retur, contra unei echipe cu mare experienţă: „Ştim ce meci ne aşteaptă la Târgu Mureş. Nu ne va fi uşor, probabil este cea mai dificilă deplasare. Vom întâlni o echipă cu experienţă care, ca şi noi, trece printr-o perioadă bună. Ne dorim să revenim în Bănie cu punct sau, de ce nu, cu puncte. Nu ne interesează dacă prin rezultatele noastre avantajăm sau nu alte echipe, ci vrem să păstrăm seria de invincibilitate şi să urcăm cât mai mult în clasament. Este o performanţă ceea ce am făcut până acum, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim la fel, iar la final să fim pe podium”.
Băluţă spune că este motivat de indicaţiile permanente ale lui Sorin Cârţu, acesta declarând că aşteaptă mai mult de la mijlocaşul său, fiindcă are calităţi. „Îmi place să joc în bandă, şi pe dreapta şi pe stânga. Sunt mulţumit de evoluţiile mele de până acum, dar e loc şi de mai bine. M-am obişnuit cu criticile lui nea Sorin, sunt bine-venite, chiar mă ambiţionează”. Jucătorul de 22 de ani Alexandru Băluţă este încrezător în posibilităţile lotului actual că se poate implica în lupta la titlu în sezonul următor: „În sezonul viitor vrem să avem aceleaşi rezultate şi în aceste condiţii de ce să nu trage la titlu? La ce lot avem acum, nu aş aduce niciun jucător “.