„Este inacceptabilă introducerea taxei pe construcţii speciale”

2
219
Ştefan Stoica

PDL a iniţiat mai multe legi prin care doreşte să facă modificări la Codul Fiscal. Este vorba de modificarea articolului I din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 102/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. La punctul 65 se stipulează nivelul „Impozitului pe construcţii”,  mai precis, „construcţii speciale”, pe care PDL doreşte să-l abroge şi la punctele 59-62 se vorbeşte despre majorarea accizei la carburanţi, o măsură care de asemenea se află pe lista neagră a PDL.  „Este inacceptabilă introducerea taxei pe construcţii speciale cu atât mai mult cu cât nu a fost realizat niciun studiu de impact, nu a fost consultat mediul şi nici nu a existat o fundamentare minimă pentru a stabili baza de impozitare. Normele de aplicare nu erau finalizate nici măcar la finele lunii fenruarie 2014. În pirmul rând, acest impozit pe construcţii speciale reduce semnificativ apetitul de  a investi în România. Economia riscă să nu mai beneficieze de investiţii de 1,2 milarde lei, de aporximativ trei ori mai multe decât încasările estimate de Ministerul de Finanţe…”, a subliniat parlamentarul democrat-liberal.

Transportatorii hotărâţi să alimenteze în statele vecine

În legătură cu OUG nr 102/2013 pentru modificare şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, la punctele 59-62 se propune o majorare a accizelor la carburanţi. Deputatul Ştefan Stoica susţine că argumentul principal al Executivului a fost acela de a colecta mai multe resurse financiare pe care să le dirijeze către lucrări de infrastructură. „Noi, parlamentarii PDL solicităm abrogarea punctelor 59-62 ale articolului 1 din OUG 102/2013 pentru că majorând acciza va creşte preţul final al carburanţilor din România şi va fi astfel unul dintre cele mai mari din UE  raportat la un salariu mediu net pe economice care ne plasează în partea inferioară a clasamentului statelor europene. Măsura fiscală nu va aduce sporuri de venituri bugetarea deoarece cei mai importanţi consumatori, transportatorii români şi străini, au declarta deja că vor prefera să alimenteze în statele vecine…”, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL Dolj.

2 COMENTARII

  1. Are perfecta dreptate. Mai bine taiem salariile cu 25% si apoi micsoram impozitele cu 0,5%, dupa care facem o conferinta de presa cu tema “reducerea fiscalitatii”! Asta inseamna oameni care au mancat aracet toata facultatea. Apropo, parca Aracet pierduse irevocabil procesul cu ANI inca de acum 6 luni… ce mai cauta in Parlament?

  2. Mai intai de toate, este inacceptabila prezenta in mediul politic si prin tot felul de functii de director atotstiutor a acestei struto-camile numita Stefan Stoica, managerul care se pricepe la toate si, in acelasi timp, la nimic…

Comments are closed.