CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori: 1.500
CFR Cluj: Felgueiras 7 – Susic 7, Larie 6, Rada 7, Christian 5 – Petrucci 7, Sulley Muniru 6 – Chanturia 7, Fl. Costea 4 (61 Jazvic) 6, Ivanovski 7 – Tade 6 (73 Dore) 7. Antrenor: Francisc Dican.
Universitatea Craiova: Bălgrădean 7 – Târnăcop 7, Frăsinescu 7, Izvoranu 7, Vătăjelu 6 – Băluţă 7, Mateiu 6, Brandan 6, Ferfelea 6 (75 Kay) 5 – Bawab 5 (87 Cârstea), Herghelegiu 7 (83 Ivan) 5. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Arbitri: Radu Petrescu 8 – Adrian Ghinguleac 7, Mihail Grigoriu 7 (toţi din Bucureşti).
Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara), Ioan Onicaş (Zalău)
Alb-albaştrii au ajuns la 11 meciuri fără înfrângere în campionat, după remiza albă cu CFR Cluj
Eliminarea nedreaptă din Cupă n-a devastat moralul alb-albaştrilor, precum lotul de accidentările în serie. Echipa pare şi mai unită, dovadă şi postările-grup de pe facebook din itinerariul ardelenesc. În meciurile consecutive cu primele două clasate, Craiova a fost arbitrată total diferit. Contra liderului diferenţa a făcut-o un penalty . Meciul cu ocupanta locului secund a fost arbitrat tot de un bucureştean, dar unul cu conştiinţă, semn că dinastia Tudorilor n-are descendenţi. Radu Petrescu a fost mai echidistant decât te-ai aştepta la un meci în deplasare, mai ales în fieful unei echipe protejate excesiv în ultimul deceniu. Cârţu şi Săndoi n-au avut nevoie de multe discuţii pentru a se pune de acord asupra primul „11”, trimiţându-l pe teren pe cel care a câştigat meciul cu Rapid şi care a dominat Steaua în repriza a doua, până la scena lui Tudor. Interimarul Dican a apelat la o formulă ofensivă, cu cinci jucători de atac, în stânga acţionând fostul golgheter al Craiovei, Florin Costea. Acesta n-a confirmat tradiţia conform căreia oltenii au evoluţii memorabile contra gintei natale, fluierăturile la fiecare atingere în ora petrecută pe teren, în care n-a creat nimic. Intrările sale în centru s-au potrivit tocmai pe piciorul de bază al lui Târnăcop, care n-a avut probleme cu decarul ajuns la 29 de ani. Mai periculos a fost fundaşul dreapta al Craiovei, cu câteva centrări utile şi o torpilă de la 30 de metri înlăturată greu de Felgueiras. Ocazii au fost din partea ambelor echipe, iar remiza albă a fost o anomalie pentru un joc aşa de spectaculos. Cu două trasoare de „afară”, Ivanovski a fost doar foarte periculos, nu şi prolific. Prin raidurile sale, Chanturia s-a dovedit cel mai dificil adversar al lui Vătăjelu în acest sezon. Gruzinul a irosit şi două şanse mari, la una opunându-se inspirat Bălgrădean, iar un şut din lovitură liberă a căzut pe bară. Alte două simulări la marginea careului ale au primit feed-back negativ de la Radu Petrescu, acesta folosind şi cartonaşul galben.
Băluţă şi Herghelegiu, alb-albaştrii cu ratările
Iordanianul Bawab a făcu cel mai slab meci în alb-albastru, pierzând aproape toate mingile care l-au căutat în jumătatea adversă, iar la singura şansă de gol a lovit defectuos mingea cu capul din mijlocul careului. Cei mai rapizi alb-albaştri, Băluţă şi Herghelegiu, au fost cei care puteau aduce toate punctele în Oltenia, fiecare având o porţie consistentă de ratări. Cei doi au combinat la o fază în care ieşeanul a ezitat să pună latul în 6 metri pentru a deschide scorul devreme. Acelaşi Herghelegiu putea concretiza acţiunea proprie din startul părţii secunde, dar în locul unei execuţii de la 16 metri prin care a majorat scorul cu Ceahlăul a ales una puternică şi prea înaltă. Alex Băluţă a lovit de peste tot, dar deloc decisiv. Din dreapta dar a tras de două ori în plasa laterală, iar frontal a fost blocat de Felgueiras. Lusitanul putea să-i înlesnească olteanului golul campionatului, dar pe respingerea portarului voleul violent al lui Băluţă n-a prins spaţiul porţii. Craiova n-a ştiut să speculeze raportul net de cornere în favoarea sa (7-0 la un moment dat, 8-2 la final!), aceste faze fiind executate modest sau tratate superficial la finalizare. Finalul a adus o oarecare presiune în plus a gazdelor, dar deloc furibundă, aşa că tabela a îngheţat cu scorul afişat la început. Clujenii termină pe podium un tur în care au fost creditaţi cu mai puţine şanse ca oricând în ultimul deceniu şi aşteaptă un nou patron sau dezlegările spre alte zări. De partea cealaltă, Ştiinţa prinde prima treime a ierarhiei, deşi cu 3 luni în urmă ţinea strâns de „lanterna roşie” cu cele 2 puncte pe care le agonisise. Cârţu şi Săndoi sunt în continuare neînvinşi în campionat, cu 8 victorii şi 3 egaluri strânse în mandatul în tandem.
Etapa 17 (sursa)
Clasament Liga I (sursa)
Intotdeauna au fost comentarii de calitate in acest ziar ! Mai rar intr-o presa superficiala si manelizata la extrem asa cum este , din pacate, presa din Romania. Succes!
Comments are closed.