Încă un punct şi baraju-i cam gata! „Tricolorii” au zdrobit Ungaria şi aşteaptă acum Turcia

0
258

România n-a avut nici o emoţie, vineri seara, în faţa unei Ungarii invizibile, pe care a ridiculizat-o cu un sec 3-0. Veniţi pe Arena Naţională pentru a-şi securiza locul de baraj pe care se aflau, vecinii din vest s-au văzut deposedaţi rapid de obiectiv! Nu trecuseră decât vreo 80 de secunde când Marica, plecat de la centrul terenului, după ce l-a nimicit pe Guzmics, l-a învins cu un lat perfect pe Bogdan.

Tot „tricolorii” s-au aflat la cârma ostilităţiilor şi în continuare, ungurii ajungând în careul lui Tătăruşanu abia prin minutul 30. Fază la care au pierdut balonul, acesta a ajuns la Marica, care a întors pentru un gol de poveste al lui Pintilii, vinclu, cu bara, de la 23 de metri.

Un şut semnat de Hajnal (peste poartă) şi o semiocazie a lui Szalai au fost singurele şanse ale maghiarilor, ambele venite în debutul părţii secunde.

Stancu şi Adi Popa au ratat apoi din postura de unu la unu cu Bogdan, goalkeeper-ul englezilor de la Bolton blocându-i de fiecare dată. Acesta nu s-a mai putut însă opune şi în minutul 88, Tănase executându-l cu un şut la colţul lung, la capătul unei faze de toată frumuseţea, după ce a trecut mingea pe lângă un „jalon” maghiar. În contextul în care nu se admit paşi greşiţi cu Andorra şi Estonia, România ar mai avea nevoie doar de un punct contra Turciei, mâine, pentru a-şi adjudeca poziţia de baraj.

Piţurcă: “Am fost fantastici”

Contestat de mulţi pentru selecţia făcută, Piţurcă şi-a arătat clasa. De altfel, selecţionerului i-a ieşit absolut tot. A mizat pe Marica, iar vârful, deşi fără echipă, a înscris un gol şi a dat o pasă decisivă. Şi schimbările au fost inspirate, Tănase, aruncat în luptă în mitanul secund, închizând tabela.

La final, selecţionerul a analizat la cald disputa cu naţionala lui Egervari şi a ţinut să îşi laude elevii.

Este cea mai frumoasă seară din aceste preliminarii. Dar la fel de bucuros am fost şi după meciul din Turcia. O victorie mare, care ne deschide un drum uriaş spre meciul de baraj. E victoria băieţilor, au jucat fantastic, şi-au surclasat adversarul. Marica a făcut un meci mare. Un gol fantastic al lui Pintilii. Azi putem spune că am câştigat patru puncte, pentru că am marcat trei goluri Ungariei. Atmosfera a fost formidabilă”, a spus Piţurcă, la GSP TV, după meci.

Bourceanu, suspendat cu Turcia!

Penalizat cu un gartonaş galben în minutul 50, căpitanul Stelei, Alexandru Bourceanu, va rata partida cu Turcia.

Bourceanu mai fusese avertizat în meciul cu Olanda de la Bucureşti, scor 1-4. În locul său Piţurcă a decis să-l cheme pe Ionuţ Neagu, trecut în această vară de la Oţelul la Steaua. Neagu are până acum trei selecţii în echipa naţională, însă sunt şanse mici ca el să evolueze tocmai într-un joc aşa de important.

„Partida de la Bucureşti e finala”

Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Yildirim Demiroren, a declarat că pentru reprezentativa antrenată de Fatih Terim meciul de marţi cu România este o finală pe care trebuie să o câştige, a notat ieri presa turcă.

Avem un antrenor nou (n.r. Fatih Terim), echipa are un aer nou, iar Andorra este o formaţie slabă. Însă bineînţeles, faptul că am câştigat ne-a motivat. Finala noastră este meciul cu România. Dacă vom câştiga următoarele trei partide, inclusiv pe cea cu România, mai avem şanse. La meciul România – Ungaria, era important ca Ungaria să nu învingă. După victoria României, trebuie ca noi să îi învingem pe români la Bucureşti”, a spus Demiroren.

La rându-i, mijlocajul Borusiei Dortmund, Nuri Şahin, consideră, de asemenea, că meciul cu Romania e “o finală”. “Am trecut cu bine de meciul cu Andorra. Acum ne concentrăm pentru România. Asta-i finala cea mare. Vrem să câştigăm. Va fi dificil, însă vom face ce vom putea pentru a învinge”, a menţionat Şahin.

Turcii sunt optimişti

Conform unui sondaj realizat de fanatik.com.tr, nu mai puţin de 83 dintre turci sunt de părere că naţionala ţării lor va învinge România şi va reintra în cursa pentru locul 2, care va asigura cel mai probabil prezenţa la baraj. În rest, 11 la sută cred că va câştiga România, iar 6 la sută că jocul se va termina cu o remiză.

“Sunt mândru că sunt român, ne bucurăm foarte mult! Nu ne aşteptam la un asemenea rezultat, dar dacă analizăm jocul mai puteam marca”. (Ciprian Marica)

 

“Acum suntem mai aproape de baraj, dar nu am realizat încă nimic. Ştiam că vom bate Ungaria. Eu mai puteam juca, dar asta a fost decizia selecţionerului”. (Gabriel Torje)

 

“România a fost la înălţime. E o victorie importantă, dar va fi foarte bună doar dacă vom corobora acest rezultat cu un succes contra Turciei. Sperăm să vină şi mai multă lume la meciul de marţi”. (Răzvan Raţ)

 

“Am vrut să câştigăm în România, dar golul lui Marica ne-a blocat toate planurile. Apoi reuşita extraordinară a lui Pintilii nu ne-a mai oferit prea multe şanse de a întoarce soarta meciului”. (Balasz Dzsudzsak, mijlocaş Ungaria)

“Golul încasat atât de repede ne-a dat toate planurile peste cap. Felicit însă echipa României. A făcut un meci excelent la toate capitolele”. (Sandor Egervari – selcţioner Ungaria)