CS Universitatea, victorie vlăguită cu Vişina Nouă

0
359

Echipa lui Lincar a câştigat clar amicalul de pe „Ion Oblemenco”, dar jocul a fost departe de pretenţiile puţinilor fani din tribune

 

Un clişeu al presei preistorice „Au învins, dar n-au convins” ar putea reflecta debutul CS Universitatea pe „Ion Oblemenco”. Câteva sute de oameni s-au strâns de dimineaţă, la oră de Liga a II-a, pentru a vedea primul meci de fotbal pe „Central” după mai mult de doi ani. Îngrămădiţi la adăpostul fâşiilor subţiri de umbră, microbiştii au strâmbat din nas la ce le-a oferit trupa lui Lincar, în ciuda victoriei cu 4-1. „Să îi vedem şi pe ai lui Mititelu, poate joacă ei ceva” erau concluziile spectatorilor la final. Şi totuşi, publicul nu a avut prea mult de aşteptat pentru a vedea primul gol. Voinea, unul dintre puţinii jucători care au atras atenţia, a venit pe scurt pentru o reluare cu capul spectaculoasă. Alb-albaştrii s-au moleşit apoi, neoferind continuarea pe care o preconiza startul furibund. Alte 3 goluri aveau să vină în partea secundă, două dintre ele de la un atacant sârb aflat în probe, pe care Lincar l-a prezentat drept „Ivan cel Groaznic” şi l-a caracterizat drept „un jucător extrem de interesant”. Bardu a punctat şi el, iar pe final oaspeţii s-au bucurat pentru cea mai importantă realizare din istoria clubului, un gol pe „Ion Oblemenco”. La final, Lincar nu s-a sfiit să critice jocul echipei sale, însă a menţionat şi circumstanţele atenuante, realiste de altfel: lipsa de omogenitate, căldura sufocantă, emoţiile debutului şi faptul că lotul urmează să mai fie completat până la debutul sezonului. „Nu sunt mulţumit de joc, avem multe probleme de rezolvat, dar este normal într-un fel. Mai avem timp până începe campionatul să lucrăm la relaţiile de joc”. Echipa lui Lincar abordează un sistem 4-1-4-1, pe care Craiova l-a mai avut pe vremea lui Victor Piţurcă, însă, evident, diferenţele de exprimare şi de calitate a jucătorilor sunt mari.

 

Puţini spectatori, multe VIP-uri

 Dacă spectatorii nu s-au înghesuit să vadă echipa girată de autorităţile locale, poate şi fiindcă „lumea a fost la serviciu”, după cum explica Lincar, tribuna oficială a fost ticsită cu foşti jucători ai Ştiinţei. „A fost o plăcere să văd un număr covârşitor de foste glorii care au venit alături de noi şi care mi-au spus că se identifică şi ele cu această echipă, CS Universitatea Craiova”, declara Pavel Badea. Dacă Gică Craioveanu a fost reţinut cu treburi în Spania, pe „Ion Oblemenco” s-au aflat Geolgău, Ungureanu, Beldeanu, Donose, Stângă, Papură, Cristescu, Cornel Stroe, Ţâcă Zamfir şi alţi oameni de fotbal din Bănie. De altfel, Ovidiu Stângă va fi inclus în staff-ul echipei în perioada următoare. Nu au lipsit nici cei doi finanţatori ai clubului, Adrian Andrici şi Laviniu Beze, care nu au dorit să facă declaraţii, dar care s-au interesat de condiţiile în care se prezintă arena din Bănie.

 

Se pleacă în al treilea stagiu de pregătire

 Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, lotul CS Universitatea va părăsi din nou Craiova, pentru încă un stagiu de pregătire, la Câmpina, după cele de la Mogoşoaia şi din Serbia. S-au stabilit încă 3 amicale, cu ACS Clinceni (la Clinceni), cu CSM Câmpina (la Câmpina) şi cu Unirea Slobozia (la Ploieşti), urmând ca spre finalul perioadei de pregătire să mai fie organizat cel puţin un meci amical pe „Ion Oblemenco”, echipa revenind în Bănnie pe 20 august. CS Universitatea a apărut ieri într-un echipament bleu, de la firma Macron, însă în partidele oficiale va purta tricouri livrate de Nike, acestea urmând să fie prezentate într-o conferinţă de presă, înaintea startului sezonului.

 

Badea: „Singura legătură cu Lausanne este că eu am jucat acolo”

 Despre înscrierea echipei CS Universitatea în campionatul Ligii a II-a şi dreptul ei de a promova, contestate de câteva cluburi din eşalonul secund, care au anunţat chiar că vor apela la TAS de la Lausanne, Pavel Badea a precizat: „Dosarul de înscriere este complet şi Biroul Executiv al FRF urmează să anunţe înscrierea echipei pe 14 august. Ne-au invitat în Liga a II-a, înseamnă că avem aceleaşi obligaţii şi aceleaşi drepturi ca şi celelalte competitoare, printre care şi dreptul de a promova. Nu avem treabă cu TAS, singura legătură cu Lausanne este că eu am jucat acolo”. Pavel Badea a vorbit şi despre competiţia de la distanţă cu echipa lui Adrian Mititelu, precizând: „Ni s-a contestat dreptul de a ne înscrie în Liga a II-a de către o altă echipă, chiar din Craiova, dar noi ne vedem de treaba noastră, nu promovăm scandalul şi negativul. Avem dreptul de a purta numele Universitatea, nu trebuie să cerem aprobarea instituţiei de învăţământ, precum alte echipe. CS Universitatea este echipa oraşului, nu o va duce nimeni la Severin, la Petroşani sau în alte părţi, va evolua pe „Ion Oblemenco. Am fost umiliţi destul în anii trecuţi, nu se va mai întâmpla. Nu ne este frică de nimeni, suntem clubul înfiinţat în 1948, avem în spatele nostru craiovenii, oraşul, municipalitatea, fostele glorii, nu mai rămâne decât să avem rezultate şi să readucem fotbalul craiovean unde a fost cândva”.

 

Motto-ul CS Universitatea: „Renaştem împreună”

 Dacă pe timpul lui Adrian Mititelu, la tribuna a doua trona stema cu leul şi sintagma împrumutată din Giuleşti, „Singuri împotriva tuturor”, o dată cu trecerea stadionului în uzul CS Universitatea, a apărut sigla veche, cea în dungi iar motto-ul a fost schimbat în „Renaştem împreună”, fiind arborat şi pe tabela de marcaj, acolo unde este alăturat stemei oraşului Craiova şi siglei vechi a clubului. La capitolul „transferuri”, de la FC la CS Universitatea au trecut şoferul autocarului, dar şi masorii Ovidiu Blendea „Bamse” şi Marius Minae, primul fiind şi unul dintre masorii echipei naţionale.

 

 

CS Universitatea Craiova – Sportul Vişina Nouă 4-1

 Au marcat: Voinea 2, Ivan 50, 77, Bardu 72 / Priescu 89.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 300.

 CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Ad. Ionescu – Opriţa, Câju, Precup, Ganea – Voinea. Au intrat: Roman, Irimia – Dragu, Bardu, Pârvu, Velcovici, Dragalina, Gorovei, Scarlat, Ivan, Sin. Antrenor: Erik Lincar.

Vişina Nouă: Gălan – Popa, M. Radu, Mitroi, D. Mihai – Dumbravă, Burcea, Glişcă, Cincă, Nica – Priescu.Au intrat: Căpraru, Militaru, Militaru, Ularu, Rucăreanu, Grigorie, Obreja, Clipici, Aria. Antrenor: Marcel Ploae.

Cartonaş roşu: Gorovei 80.

Au arbitrat: Edi Constantinescu – Daniel Mitruţi, Dragoş Iliescu.