Dracula Park pe canalul Corniţoiu

1
695

După ce vor fi terminate lucrările de casetare la canalul Corniţoiu, cel mai puturos loc al Craiovei de până acum se va transforma în cel mai spectaculos parc de distracţii al Băniei. Se va numi Dracula Park şi se va întinde pe cele 6 hectare de teren din jur, care includ şi un mic luciu de apă.

Cu doi ani în urmă, când Lia Olguţa Vasilescu se afla în campanie, printre cele 18 promisiuni pe care le-a făcut alegătorilor a fost şi un parc de distracţii pentru copii. Dacă în Parcul Tineretului se construia – şi nu s-a terminat nici acum – Water Park-ul lui Antonie Solomon, Olguţa Vasilescu s-a orientat spre un teren liber mai aproape de centrul oraşului. Candidatul de atunci le propunea alegătorilor să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să vizualizeze un parc de distracţii, tot cu tematică acvatică, pe care îl va face în Balta Craioviţei, pentru a aminti într-un fel de locul de relaxare care a fost odată acolo. Între timp, Lia Olguţa Vasilescu a ajuns la Primărie şi primii doi ani de mandat s-au scurs deja. Luni, primarul a organizat o conferinţă de presă în care şi-a prezentat realizările de până acum, parcul de distracţii din Balta Craioviţei lipsind însă.

„Dracula Park”, amenajat pe 6 hectare

Edilul Craiovei a explicat că terenul din Craioviţa are o situaţie mai complicată deoarece sunt mai multe litigii deschise între mai mulţi proprietari. Ca atare, ideea de a folosi tot terenul pentru un parc de distracţii era imposibil de realizat. „Dar, pentru că am făcut o promisiune copiilor, pe primul tronson al canalului Corniţoiu unde deţinem 6 hectare de teren, lângă restaurantul Senator, vizavi de Casa Tineretului, vom amenaja un Dracula Park. Proiectul este în lucru şi sperăm să obţinem şi fonduri de la bugetul de stat”, a anunţat, tot luni, Lia Olguţa Vasilescu. Autorităţile locale susţin că, de această dată, proiectul „Dracula Park” este 100% viabil întrucât terenul se află în proprietatea Primăriei Craiova. Municipalitatea intenţionează să obţină bani de la bugetul de stat cu care să realizeze mai întâi infrastructura pe care o vor scoate apoi la licitaţie pentru amenajarea parcului.

Parcul va fi construit pe cheltuiala unei firme

Potrivit primarului, „Dracula Park” din Corniţoiu nu va necesita, prin urmare, o investiţie foarte mare din partea Primăriei Craiova. Lia Olguţa Vasilescu a explicat că „Dracula Park” va funcţiona, de fapt, pe principiul unui orăşel pentru copii, toate cheltuielile pentru amenajarea lui fiind lăsate în sarcina unei firme de specializare care trebuie să improvizeze şi să doteze tot parcul după o temă aleasă de municipalitate, cea a lui Dracula. „Nu vrem să facem o investiţie foarte mare pentru că aparatura care ar urma să fie pusă în acest parc ar trebui să provină de la cei care ne plătesc chirie ca să stea acolo. Dacă vreţi, este ca la orăşelul copiilor, unde vine cineva cu toate jocurile respective şi plăteşte doar chiria pe teren. Sunt şase hectare, cu multe sălcii, cu un pârâu pe care se poate amenaja şi un ponton, în fine, o zonă care chiar se pretează la parcuri de distracţii”.

Primăria Craiova va caseta întreg canalul

Primăria Craiova se ocupă, în schimb, de casetarea integrală a canalului colector Corniţoiu, care le-a făcut locatarilor din zonă viaţa imposibilă până acum din cauza mirosului pestilenţial. Au fost licitate deja două din cele trei tronsoane ale canalului, primarul Lia Olguţa Vasilescu anunţând că se lucrează acum la proiectarea tehnică. „Au patru luni la dispoziţie ca să amenajeze aceste două tronsoane, imediat vom intra şi cu amenajarea părculeţului”, a menţionat primarul Craiovei. Cel de-al treilea tronson, cel spre cimitirul Sineasca, intră în lucru cu întârziere din cauză că acolo sunt mai mulţi proprietari care au fost puşi în posesie de instanţă. „Avem o problemă în sensul că nu reuşim să dăm de aceşti proprietari, dar noi vom demara procedurile de expropriere pe o evaluare pe care o va face expertul care urmează să câştige licitaţia la primărie. În aceste condiţii, chiar dacă nu se cunoaşte proprietarul, banii vor fi puşi în cont şi, în momentul în care cineva va dori să-i ia, vor fi acolo. Important este că descurcăm, în sfârşit, această problemă a oraşului care, de ani de zi, a fost promisă de toată lumea şi niciodată nu a fost rezolvată”. Termenul de finalizare pentru întreg canalul colector este decembrie 2015.

Comments are closed.