Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” şi-a desemnat câştigătorii

0
574

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” a Mitropoliei Olteniei a organizat, pe 7 iunie, Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediţia a XII-a. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare, adresându-se elevilor de liceu din Oltenia. La secţiunea Juniori, participanţi de clasele a IX-a şi a X-a au prezentat eseuri pe tema „Pledoarie pentru ora de religie”, iar la secţiunea Seniori, elevii de clasele XI-a şi a XII-a au avut ca temă „Pilda, cale spre cunoaştere”.

festival oratoric (2)«Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” organizează, anual, Festivalul Oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, cu scopul de a da posibilitatea adolescenţilor să înveţe şi să vorbească despre credinţa, religia şi moştenirea lor creştină. Prin aceasta se va întări înţelegerea şi aprecierea identităţii lor de creştini şi se va contribui la maturitatea şi creşterea lor spirituală, creşterea gradului de implicare în activităţi culturale şi de dezvoltare personală», a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.

„Cuvântul Bisericii a prins rădăcină în sufletele dumneavoastră”

La festival au participat 25 de elevi din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi, iar juriul a fost format din conf. univ. dr. Călina Nicoleta (Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova), conf. univ. dr. Cicort Constantin (Facultatea de Litere din Craiova, actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”) şi pr. cons. Stănulică Adrian (consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei).

Prezent la acest eveniment, arhid. Ioniţă Apostolache, inspector în cadrul Biroului de catehizare, învăţământ şi activităţi cu tineretul, a transmis aprecieri organizatorilor şi elevilor pentru implicarea în această activitate. „Vă mulţumim pentru interesul pe care-l acordaţi de fiecare dată acestui festival oratoric, festival de dicţie bisericească. Cea de-a XII-a ediţie face cunoscut un interes deosebit al tinerilor noştri pentru oratoria bisericească. Vă felicităm pentru prezenţa dumneavoastră la această fază finală. Pentru noi, cu toţii sunteţi câştigători pentru că iubiţi cuvântul Bisericii, iar cuvântul Bisericii a prins rădăcină în sufletele dumneavoastră”, a subliniat arhid. Ioniţă Apostolache.

Elevi premiaţi pentru implicare

La secţiunea Juniori, premiul I a fost acordat  elevei Murgăşanu Adina Persida, din cadrul Liceului Tehnologic „Horia Vintilă”, Segarcea (prof. coord.: Zanficu Andreea Elvira), premiul al II-lea a fost înmânat elevului Bălăceanu Laurenţiu, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (prof. coord.: pr. Stăiculescu Angel Cristian), premiul al III-lea, elevei Țîgîră Nicoleta, de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova (prof. coord.: Manda Iuliana), iar menţiune, elevilor Ionescu Andrei, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, judeţul Gorj (prof. coord.: Păunescu Felicia) şi Păducel Adriana Milena, de la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova (prof. coord.: Popescu Ileana).

festival oratoric (1)La secţiunea Seniori, premiul I a fost acordat elevului Ciobanu Robert, de la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova (prof. coord.: Bărăitaru Paulina), premiul al II-lea, elevei Popescu Ana-Maria, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Țiţeica” din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (prof. coord.: Firi Iuliana), premiul al III-lea – Scuipici Mihaela, de la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea (prof. coord.: Zanficu Andreea Elvira) şi menţiune, elevilor Muscalu Victor, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (prof. coord.: Pr. Stăiculescu Angel Cristian) şi Popescu Gabriel Adrian, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, (prof. coord.: Pr. Păunescu Anghel).