În loc să ajungă la BEC – Fostul viceprimar de la Vela a ajuns la Poliţie, unde a rămas fără permis de conducere

0
587

Cazul de la Braloştiţa, în care primarul Dumitru Amza a reuşit să lase lista de consilieri locali a PNL incompletă şi aproape reuşise şi cu cea a PSD-ului, nu este singular. Strategia PDL de a convinge candidaţii de pe listele altor partide politice de a renunţa la candidaturi continuă. Cel mai nou caz s-a întâmplat în comuna Vela. Actorul principal: fostul viceprimar al localităţii, în prezent angajat la Primăria Vela. Din păcate pentru el, nu a putut duce sarcina PDL până la capăt, pentru că, până la urmă, în loc să convingă un consilier de la un alt partid să renunţe la candidatură, a ajuns la Postul de Poliţie. 

Primăria Vela

În comuna Vela au depus liste cu candidaţi pentru funcţia de consilieri opt partide politice. Din cele opt liste, numai şapte au fost complete, PP-DD-ul neîndeplinid numărul legal de candidaţi. Zilele trecute, un candidat de pe lista celor de la UNPR Vela s-a retras de pe lista de consilieri din motive personale. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu un om de pe lista celor de la PDL Vela. În aceste condiţii, mai rămăseseră doar cinci partide politice, care aveau liste de consilieri complete. Conform art. 24, alin. 2 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: „Biroul electoral de circumscripţie comunală este format din preşedinte, un locţiitor al acestuia şi din cinci reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care participă la alegeri în circumscripţia electorală respectivă”. În aceste condiţii, situaţia era rezolvată, pentru că nu mai era nevoie de tragere la sorţi şi locurile din secţiile de votare se completau cu membri de la cele cinci partide rămase cu liste complete.

Au lăsat PNL Vela cu lista de candidaţi incompletă

Conform  art. 51 din Legea nr. 67/2004, actualizată şi republicată: „Candidaţii pot renunţa la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor. În acest scop, aceştia depun la biroul electoral de circumscripţie o declaraţie de renunţare, semnată şi datată de cel în cauză”. Încă mai având timp să beneficieze de acest articol de lege, luni seara, membrii organizaţiei PDL Vela au fost băgaţi în şedinţă, unde le-au fost trasate sarcini clare. Trebuiau să folosească orice metodă, de la ameninţări şi până la şantaj, pentru a-i face pe unii dintre candidaţii de la partidele rămase cu liste complete să renunţe la candidatură. Ieri, primul abordat a fost Iulian Cătălin Nedelcu, de la PNL Vela. Omul este vulnerabil, cu o situaţie materială precară, şi a semnat declaraţia de renunţare la candidatură, pe care a şi depus-o la Biroul Electoral de Circumscripţie, în schimbul promisiunii ca va primi ajutor social de la Primăria Vela. Deja un loc în secţiile de votare va intra la tragerea la sorţi. Acelaşi lucru s-a încercat şi cu Maria Rotaru, de la PC. Numai că, ajunsă la Biroul Electoral de Circumscripţie, femeia a cam început să dea înapoi. A motivat că nu are la ea buletinul de identitate şi a plecat, fără să semneze declaraţia de renunţare la candidatură.

Conducea autoturismul Primăriei Vela sub influenţa băuturilor alcoolice

Pentru că şansele celor de la PDL Vela de a avea un reprezentant în secţiile de votare erau în continuare reduse, aceştia au mai încercat cu încă un candidat, Marian Dinuică. Cel însărcinat să ducă la capăt această misiune, Marian Dinuică, fost viceprimar al comunei şi în prezent angajat la Primăria Vela. Acesta a luat autoturismul Primăriei Vela şi s-a dus în satul Gubaucea pentru a purta discuţii cu Aurel Dimieru, de la PRM, cu privire la renunţarea candidaturii. În drum spre Biroul Electoral de Circumscripţie Marian Dinuică a fost oprit de un echipaj de poliţie şi, pentru că li s-a părut că acesta conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii l-au dus la Secţia de Poliţie Rurală Bucovăţ, unde i-au luat declaraţii, Pentru că nu au avut la îndemână aparatura necesară pentru a-i stabili alcoolemia, l-au adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. În urma testării s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care la unitatea medicală i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional şi i-au reţinut permisul de conducere. Aşa că Marian Dinuică, în loc să mai lase un partid cu lista de candidaţi incompletă, a rămas fără permisul de conducere şi s-a ales şi cu o amendă, în timp ce primarul PDL, Constantin Vasilescu, cel care este în spatele acestor acţiuni ruşinoase şi deloc democratice, stă liniştit acasă. Poate că partidul îi va fi cândva recunoscător lui Marian Dinuică.