Start pentru activităţile desfăşurate în săptămâna „Şcoala altfel”

0
107

În perioada 18-22 aprilie, învăţământul preuniversitar are parte de o relativă relaxare. Elevii nu mai intră în sălile de curs, dar trebuie să fie prezenţi la mai multe activităţi extra-curriculare, cuprinse în Programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a trimis către toate instituţiile şcolare din teritoriu planul de măsuri aferent acestei perioade, cele mai bune proiecte urmând să fie selectate pentru participarea la etapa naţională.

 Unităţile de învăţământ sunt încurajate să îşi promoveze cele mai bune activităţi, participând la competiţia naţională „O activitate de succes” în săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Fiecare unitate care îşi doreşte să participe trebuie să se înscrie până pe 29 aprilie.

Simona Chiriţă

„Am trimis din timp tuturor şcolilor înştiinţarea, astfel încât să poată derula acest program. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va selecta, pentru faza naţională, o singură activitate pentru fiecare din următoarele domenii educative: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, cetăţenie democratică şi responsabilitate socială, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi protecţia mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare profesională. În perioada 16-22 mai, programele selectate la nivel judeţean se postează pe site-ul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar evaluarea naţională va fi făcută de o comisie aprobată de preşedintele Comisiei Naţionale pentru Coordonarea Competiţiilor Şcolare, în anul de învăţământ 2015/2016. La punctajul final, ponderea cea mai mare (80%) o va avea votul celor de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, restul procentelor venind din partea publicului votant, iar în iunie vor fi cunoscute rezultatele finale”, a precizat prof.  Simona Chiriţă, inspector în cadrul ISJ Dolj.