Un nou spectacol marca Teatrul „ACT”

0
112

După spectacolul „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, care a fost prezentat pe 28 ianuarie, craiovenii sunt invitaţi la o nouă reprezentaţie a actorilor Teatrului „ACT” din Bucureşti pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, în cadrul proiectului „Colibri într-un ACT”.

Este vorba despre „Dumnezeul de a doua zi”, de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga şi scenografia lui Ștefan Caragiu, cu actorii Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu. Spectacolul se va juca joi, 25 februarie, de la ora 19.00, durează 80 de minute şi se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani. Biletele se pot procura, la preţul de 20 lei, de la Agenţia Teatrului „Colibri”, deschisă de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Despre acest spectacol – care a mai putut fi văzut la Craiova pe 28 ianuarie 2015 – regizorul Claudiu Goga notează: «„Dumnezeul de a doua zi” este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă».

Ambii actori din distribuţie au absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – Mirela Oprişor în anul 2000, la clasa prof. Florin Zamfirescu, iar Vlad Zamfirescu în 1997, la clasa prof. Ion Cojar.